Antalya Serik'te şiddetli deprem | Çevre iller de hissetti: AFAD 4.9 dedi Kandilli 5.2... Uzmanlar ne diyor?

Van'dan sonra Antalya sallandı... Antalya'nın Serik ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD depremin yerin 28.25 km derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi. Deprem Akdeniz Bölgesi'ndeki illerden de hissedildi. Kandilli depremin büyüklüğünü 5.2 olarak servis etti. Öte yandan AFAD ve İçişleri Bakanlığı'ndan peş peşe açıklama geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremi A Haber'de değerlendirdi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Antalya Serik'te şiddetli deprem | Çevre iller de hissetti: AFAD 4.9 dedi Kandilli 5.2... Uzmanlar ne diyor?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan elde edilen verilere göre Antalya'nın Serik ilçesinde saat 13.21'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Antalya'da 4,9 büyüklüğünde deprem oldu!


Sarsıntı yerin 28.25 km derinliğinde gerçekleşti. Antalya'nın çevresindeki iller de sallandı.

SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" açıklamasını yaptı.

Antalya Serik'te şiddetli deprem | Çevre iller de hissetti: AFAD 4.9 dedi Kandilli 5.2... Uzmanlar ne diyor?-2


Depreme dair detaylar şu şekilde:

Antalya'da hissedilen bir deprem oldu


Büyüklük:4.9 (Mw)

Yer:Serik (Antalya)

Tarih:2025-12-08

Saat:13:21:35 TSİ

Enlem:37.15444 N

Boylam:30.85556 E

Derinlik:28.25 km


"ÇOK KÖTÜ SALLANDIK"

Depreme yakalanan bir grup inşaat ustası "Çok kötü sallandık, bina gitti geldi"dedi.

Antalya Serik'te şiddetli deprem | Çevre iller de hissetti: AFAD 4.9 dedi Kandilli 5.2... Uzmanlar ne diyor?-3

"SON DERECE GARİP"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaşanan depremi A Haber ekranlarında değerlendirdi.

Ersoy şu ifadeleri kullandı:

"Bölge halkına geçmiş olsun. Burası gerçekten enteresan bir yer. Daha önceki kataloglarda yok. Kaynaklara göre derinlikler de değişiyor. Akdeniz içinde bir dalma-batma zonu var. Bunun için deprem meydana gelmiş olabilir. Depremin yüzeye yansıması da Antalya Körfezi'nde gerçekleşmiş olabilir çünkü orada aktif bir fay yok. Bu büyüklükte burada bir deprem son derece garip.

Rodos ve Girit'in güneyinde 4500 metrelik bir çukurluk var. Bu çukurluk boyunca Afrika levhası Ege ve Anadolu'nun altına dalıyor. Antalya Körfezi'ne kadar geliyor. Ancak dalma-batma zonuyla açıklanabilir."

Antalya Serik'te şiddetli deprem | Çevre iller de hissetti: AFAD 4.9 dedi Kandilli 5.2... Uzmanlar ne diyor?-4


VAN'DA 4.6'LIK DEPREM

Van'ın Tuşba ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Tuşba ilçesinde saat 22.17'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler