Aşkına kavuştu

Kariyeri kadar aile hayatıyla da örnek olan Çolpan İlhan, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Efsane sanatçıyı sevenlerin tek tesellesi ise İlhan'ın 19 yıl sonra en büyük aşkı Sadri Alışık'a kavuşması oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 01:33
Aşkına kavuştu

İÇİNDEKİLER

Sanat dünyasının bir çınarı daha ölümüyle milyonları yasa boğdu. Sanatın çok yönlü isimlerinden Çolpan İlhan, dün Nişantaşı Valikonağı Caddesi'ndeki Narin Apartmanı'ndaki dairesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Sahur yapmak için kalktığı sırada yaşamını yitiren 78 yaşındaki merhum sanatçının sevenleri, ölüm haberiyle Çolpan İlhan'ın evine koştu.

AÇIKLAMA TORUNUNDAN GELDİ
Annesinin ani ölümüyle yıkılan Kerem Alışık, sevgilisi Songül Öden tarafından güçlükle sakinleştirildi. Çolpan İlhan'ın ölümünün sarstığı bir diğer isim ise kuşkusuz torunuydu... Hayatının aşkı Sadri Alışık'la aynı ismi taşıyan torununa çok daha başka bir sevgi besleyen İlhan'ın ölümünün ardından Sadri; şunları söyledi: "Daha önce bir kalp krizi geçirmişti ama ölümü hepimiz için şok oldu. Üzüntümüz çok büyük."

CENAZESİ YARIN KALDIRILACAK
Dün sabah Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine kaldırılan Çolpan İlhan için yarın 10.30'da Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda bir anma düzenlenecek. İlhan'ın cenazesi, öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra çok sevdiği eşi Sadri Alışık'ın yanına Zincirlikuyu Mezarlığı'na gömülecek. Böylece, dillere destan aşklarıyla bir döneme damgalarını vuran Çolpan İlhan ve Sadri Alışık, 1995'teki ayrılığın ardından 19 yıl sonra birbirlerine kavuşmuş olacak... Efsane çiftin, 1959 yılında başlayan büyük sevdası da hepimizin hafızalarında sonsuza kadar yaşayacak.

İlhan'ın ölüm haberini alır almaz hemen evine koşan Sibel Turnagöl, bitkindi. Kerem Alışık'ın eski eşi Turnagöl; "O benim kayınvalidem değil, en iyi dostum, annemdi. Ölümünden saatler önce birlikteydik. Sanırım o bizim vedalaşmamız oldu" dedi.

SANAT CAMiASI YAS TUTUYOR

TÜRKAN ŞORAY: Her şeyden önce dostumdu. Bu veda, büyük bir boşluk, çok derin bir yara açtı bile kalbimde şimdiden. Tek bildiğim Çolpan'ın iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir dost ve en önemlisi müthiş bir sanatçı olduğudur.
HÜLYA KOÇYİĞİT: Türk sinemasının çok değerli oyuncusu ve dostum Çolpan İlhan'ın ani vefatı ile sarsıldım. Büyük ustamız Sadri Alışık'ın, o biricik aşkının yanına gitti.
FİLİZ AKIN: Sadri Alışık'ın sevgili eşi, Atilla İlhan'ın kıymetli kız kardeşi, Kerem Alışık'ın biricik annesi Çolpan İlhan; çok özel bir kadındı. Kerem'in ve sevenlerinin başı sağ olsun. Nurlar içinde yatsın.
PERİHAN SAVAŞ: BİR ay önce Çolpan Abla'yı rüyamda görüp aradım. Bana, 'Hayırdır inşallah ölmüş müydüm'' dedi. Sonra da 'Sapasağlamım çok iyiyim, ben' diyerek güldü. Çok üzgünüm ama Çolpan Abla en büyük aşkına yani Sadri Alışık'a kavuştu.
SELMA GÜNERİ: Çok değerli canım dostumu, büyük bir oyuncuyu, muhteşem bir şahsiyeti kaybettik.
Bu ölüm çok ani oldu. Üzüntüm sonsuz.

1959'DAN BERi BiRLiKTE

Daha önce de 2 ayrı Yeşilçam filminde birlikte rol alan Çolpan İlhan ile Sadri Alışık'ın aşkı, 1959 yapımı 'Yalnızlar Rıhtımı' filmiyle alevlendi. Yağmur altında yapılan rıhtım çekimleri uzun sürünce, dostluk aşka dönüştü ve ikili 20 Ağustos 1959'da sonsuza kadar 'Evet' dedi.

AYDIN HAMZA