Her derde deva limon! İşte faydaları...

Böbrekleri temizleyen limon bolca C vitamini içerir. Mide, pankreas ve akciğer kanserinden korur. Tansiyonu dengeler. Kansızlığı bitirir. Kolesterolü düşürür. İşte sizler için derlediğimiz 8 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2023 Güncelleme 08 Eylül 2023, 06:59
Her derde deva limon! İşte faydaları...

İÇİNDEKİLER

C vitamini bombası limon, vücuda güç veriyor. Anti bakteriyal etkisi ile toksinlerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Faydaları şöyle sıralanıyor:
- KALP DOSTU: İçerisindeki C vitamini ile damar sertliğini önler. Kolesterolü düşürür.

- TAŞLARA SON: Böbrekteki sitrik asidi temizleyen limon, taş oluşumunu önler.

- KANSIZLIĞI BİTİRİR: İçerisindeki demir sayesinde, kansızlıkla savaşır.

- EKLEMLERE GÜÇ VERİR: İçerisindeki antioksidanlar, eklemlerde iltihap birikmesini önler. Eklemlerdeki iltihabı temizler. Şişliği azaltır.

- BAĞIRSAKLA BARIŞIK: Sindirim sistemindeki toksinleri temizler. Mide ekşimesi, gaz ve şişkinliği hafifletir.

SİĞİL BOZUCU
Siğil, 100'den fazla farklı türü olan human papilloma (HPV) virüsünün deriye bulaşmasından kaynaklanıyor. Ciddi bir deri hastalığı olan siğiller, sıklıkla ellerde, ayaklarda, yüzde hatta genital bölgede bile ortaya çıkabiliyor. Op. Dr. Murat Kezer, siğillerin her yaş grubunda görülebileceğine dikkat çekiyor. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle tedavide başarılı sonuçlara ulaşıldığını belirtiyor. "Swift teknolojisiyle siğilin bulunduğu bölgeye özel bir cihaz aracılığıyla düşük doz mikrodalga enerjisi gönderilir. Bu enerjisi oluşturduğu immun reaksiyon yani bağışıklık tepkisi sayesinde ise siğiller ortadan kaybolmaktadır" diyor.

AĞRI KESİCİ YER FISTIĞI
İngiliz Diyetisyen Azmina Govindji, yer fıstığının faydalarını sıraladı. Kan damarlarını temizleyen yer fıstığı, inme riskini azaltır. Cildi temizler ve siyah nokta oluşumunu engeller. Obezite riskini azaltır. Ağrıları keser.

BEYNE FISTIK GÜCÜ
Damarları genişleten Antep fıstığı kolesterolü düşürür. Kalp sağlığını korur. Kilo almayı önler ve vücuda enerji verir. Kan şekerini dengeler. Hipertansiyonu düşürür. Cildi nemlendirir. Beyni de korur.

AĞRIYA KARŞI FESLEĞEN
Güzel kokulu fesleğen, mide bulantısı ve hazımsızlığı iyileştirir. Reflü şikayetlerini azaltır. Sindirimi hızlandırır. Hücreleri yenileyerek yaşlanmayı azaltır. İltihap söktürücüdür. Boğaz ağrısını keser. Halsizliği bitirir.

ENFEKSİYONA ÇÖREK OTU
Enfeksiyonla mücadele eden çörek otu, öksürüğü keser. İdrar solu hastalıklarına iyi gelir. Kan şekerini dengeler. Kalp krizi riskini azaltır. Yaşlanmayı yavaşlatır. Sindirimi kolaylaştırır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN