Kanserin ilacı mutfakta saklı! İşte kanserden koruyan besinler...

Kanser tedavisinde doğru beslenmek önem taşıyor. uzmanlar, "Kızartmadan uzak durun. kurubaklagilleri haftada 3 kez tüketin. Yoğurdu ise çok sevin" diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2020 Güncelleme 22 Haziran 2020, 07:04
Kanserin ilacı mutfakta saklı! İşte kanserden koruyan besinler...

İÇİNDEKİLER

Dünyayı kasıp kavuran pandemi, en çok kronik hastalığı olanları tehdit ediyor. Bunların başında ise kanser geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan hem kan- ser tedavisinde hem de coronavirüs'e karşı korun- mada doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Onkoloji hastalarına, sağlıklı beslenmenin şifrelerini açıklıyor:

KIZARTMAYA ELVEDA:
Bu süreçte yenilen besinler kadar nasıl yenildiği de önem taşıyor. Besinleri kızartmak yerine fırında, buğulama, haşlama ve buharda pişirmek gerekiyor..

DOSTUM SEBZE:
İçerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde sebzeler, kanser tedavisine katkı sağlıyor. Ancak bu besinlerin de mevsiminde tüketilmesi önem taşıyor.

ŞEKERİ AZALTIN:
Kanserli hücreler, şekerden besleniyor. Ancak yakıt olarak kullanılan şekeri (glikozu) beyaz şekerden değil, meyve ve sebzelerden almak gerekiyor.

YOĞURT TÜKETİN:
Meyveler, içerdiği vitaminler ile bağışıklığı güçlendiriyor. Yanında tüketilen ayran ya da yoğurt ise faydalarını ikiye katlıyor.

ZENCEFİLE BAK!:
Kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar, bulantıya yol açıyor. Zencefili suya atmak ya da ağızda bir parçasını bekletmek bulantıyı kesiyor. KURU ŞIFA

DOLU:
Kurubaklagilleri haftada 3 gün tüketmek, kanser oluşumunu engelliyor.