Sinüzitin şakası yok

Burun tıkanıklığı ve baş ağrısı ile kendini gösteren sinüzit ihmale gelmiyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nurten Küçük, kronikleşen sinüzitin ameliyatla tedavi edildiğini söylüyor. Ameliyatta burun içinde darlık yapan patolojiler düzeltilip sinüs ağızları genişletilip sinüs içleri temizleniyor. İşte haberin detayları ve 15 Eylül tarihli Takvim Gazetesi'nin sağlık sayfasından derlediğimiz haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2019 Güncelleme 15 Eylül 2019, 07:56
Sinüzitin şakası yok

İÇİNDEKİLER

Burun tıkanıklığı ve baş ağrısı ile kendini gösteren sinüzit ihmale gelmiyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nurten Küçük, kronikleşen sinüzitin ameliyatla tedavi edildiğini söylüyor. Ameliyatta burun içinde darlık yapan patolojiler düzeltilip sinüs ağızları genişletilip sinüs içleri temizleniyor.

BOL BOL SU İÇİN DÜZENLİ UYUYUN
Sinüzitten korunmak için bol su içmek, beslenme, uyku düzeni ve dinlenmeyi iyi ayarlamak gerekiyor. Yine hastalara ıslak saçla dışarı çıkılmaması öneriliyor.



HAFIZAYA BİR BARDAK ÇAY
Sohbetlere
eşlik eden, yazın harareti alan kışın ise içimizi ısıtan siyah çay, sağlığı da korumaya yardımcı oluyor. Sinapur Üniversitesi'nin araştırmasına göre beyin hücrelerini güçlendiren siyah çay, Alzheimer'dan koruyor. Tip-2 diyabeti engelliyor. Stresi azaltıyor.

BALIKLAMA GENÇLİK
Genç ve güzel bir cilde sahip olmak için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, bol su içerek cildi nemlendirmek gerektiğini söylüyor. Balıkta bulunan Omega- 3'ün ciltteki kırışıklıkları azalttığını belirtiyor. Yine cildi nemlendirmek için badem sütü ve badem yağı kullanmayı öneriyor.

KONSERVE ZEHİR OLMASIN
Yazın
son demleri yaşanırken kadınları konserve telaşı sarıyor. Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, konservenin ağır ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor. "Konverse kapakları tek kullanımlık olmalı. Değişmeyen kapak besin zehirlenmesine neden olur. Sonuç ölümle bitebilir" diyor.



KEKİK MUCİZESİ
Hoş kokusuyla herkesin sevdiği kekik, sağlığı koruyor. Hipertansiyon şikayetlerini azaltan bu mucize baharat, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Obeziteyle savaşıyor. Kolon kanseri riskini azaltıyor. Meme kanserinden koruyan kekik, cilt sağlığını koruyor. Kekik suyunu yüze sürmek egzama şikayetlerini azaltıyor. Saçlarda kepek problemini bitiriyor. Saçları gürleştiriyor. Kalbi de güçlendiriyor.

KANSIZLIĞA ENGİNAR
Kolesterolü düşüren enginar, sindirimi hızlandırır. Kansızlığı engeller. Felç ve inme riskini azaltır. Karaciğeri güçlendirir. İdrar söktürücüdür. Alzheimer'a karşı korur. Hücreleri yeniler. Mesane problemlerini engeller. Kanserden korur. Mide ağrısını azaltır.

TANSİYONA FESLEĞEN
Sindirimi hızlandıran fesleğen, mide kramplarını önler. Mide bulantısına iyi gelir. Günde 2 kez fesleğen yaprağı çiğnemek, stresi azaltır. İçerdiği A vitamini sayesinde akciğer ve ağız kanserine karşı korur. Kanın pıhtılaşmasını engeller. Tansiyonu dengeler.

BAĞIRSAKLARA KIRMIZI LAHANA
İçerdiği K vitamini sayesinde kırmızı lahana hafızayı güçlendirir. Lifli yapısı ile sindirimi hızlandırır. Uzun süre tok tutar. Mide, akciğer ve kalın bağırsak kanserleriyle savaşır. Akne ve sivilce oluşumunu engeller. Mideyi güçlendirir.