Büyük göbek andropoz demek

Andropoz aşk hayatını bitiriyor. Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, bu dönemde testosteronla beraber bazı diğer vücut hormonları kanda azalmaya başladığını söylüyor. Testosteron hormonu düşen erkeklerde hafıza kaybı, yorgunluk, uyku problemi, cinsel isteksizlik ve sertleşme problemi görüldüğünü belirtiyor. İşte haberin detayları ve 11 Eylül 2019 tarihli Takvim gazetesinin Sağlık sayfasından derlediğimiz haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2019 Güncelleme 12 Eylül 2019, 07:55
Büyük göbek andropoz demek

İÇİNDEKİLER

Erkeklerde 60-65 yaş sonrası görülen andropoz, aşk hayatını bitiriyor. Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, bu dönemde testosteronla beraber bazı diğer vücut hormonları kanda azalmaya başladığını söylüyor. Testosteron hormonu düşen erkeklerde hafıza kaybı, yorgunluk, uyku problemi, cinsel isteksizlik ve sertleşme problemi görüldüğünü belirtiyor.

TEDAVİ GEREKLİ...
Andropoza yeni girmiş erkeğe ilaç verilerek testisin erkeklik hormonu üretmesi sağlanıyor. Dr. Işık, "İlaç dışında, aylık ya da 3 aylık periyotlarla testosteron iğneleri de kullanılabilir. Bununla beraber sertleşme problemine sebep olan damarsal sıkıntılar varsa androloji uzmanı tarafından ek tedaviler uygulanır" diyor.

Andropoza giren erkeklerde kilo alımı ve sertleşme sorunları görülüyor.



MENOPOZA ANASON
Sindirimi rahatlatan anason, astım ve bronşit şikayetlerini azaltıyor. Kuru öksürüğü hafifletiyor. Damarları temizliyor. Menopoz şikayetlerini iyileştiriyor.

SEDEFİN İLACI BADEM
Vitamin deposu badem, kolon kanseriyle savaşıyor. Dişleri güçlendiriyor. Kansızlığı bitiriyor. Tansiyonu dengeliyor. Sedef hastalığı şikayetlerini azaltıyor.

,


BAHARAT ZAMANI
YEMEKLERE lezzet katan baharatlar, sağlığı da korumaya yardımcı oluyor. Bağışıklığı güçlendiren rengarenk baharatların faydaları şöyle sıralanıyor:

ZERDEÇAL: Kanserle mücadele eder.

KARABİBER: Kemikleri güçlendirir. Kan hücrelerini artırır.

TARÇIN: Kan şekerini dengeler. Diyabetle savaşır.

KARANFİL: Ağız sağlığını korur. Diş ağrısını dindirir.

ZENCEFİL: Mide bulantısına iyi gelir. Baş ağrısını dindirir.

LAHANANIN FAZLASI KİLO
Kış sebze ve meyveleri, tiroit hormonlarında bozukluk yaşayanlarda metabolizmayı yavaşlatıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran; karalahana, beyaz lahana, turp, şalgam, brokoli gibi kök sebzeler ile şeftali, armut ve çileğin ölçülü tüketilmesini öneriyor. Kilo alımını engelleme için bu besinlerin birer gün arayla tüketilmesinin faydalı olduğuna değiniyor.