Mide kanseri ender vakalarda, kronik gastriti izler, fakat kanserin sıklıkla normal bir midede oluştuğu görülür.
Sinsi seyreden sindirim güçlüğünü, yavaş ilerleyen
kilo kaybı,
iştah azalması,
halsizlik ve zamanla beliren bulantıyla kusma izler. Ülser ağrısını andıran sancı ya da ağrı duyulabilir. Tümünün ortak paydası eski ve tedavi edilmemiş bir ülserin derinliğinin artmış olması ve çevresindeki iltihabın da o miktarda fazla olmasıdır. Ülserin baş düşmanı ise
ısırgan otudur! Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı önleyici etkisi bulunur. Özellikle
mide,
böbrek,
bağırsak,
romatizma ve
gut hastalıklarını yok eder. Günde
3-4 fincan ısırgan otu çayı içmek, mideye iyi gelir. Hücre yenilenmesini sağlayarak, alyuvar yapımını arttırır. n
nBir fincan soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı
ökse otu katılıp on iki saat bekletildikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce hafifçe ısıtılarak birer çay fincanı içilir. n
nAynı oranda temizlenip, yıkanmış
taze ısırgan otu, civanperçemi, hindiba ve
sinirli yaprak otu nemli olarak mikserden geçirilip temiz bir tülbentin içine bırakılarak sıkılıp özsuyu elde edilir. Bu özsu karışımından saat başı birer yudum alınarak kullanılır. n
nBir çay fincanı kaynar suyun içine kıyılmış bir çay kaşığı
taze karanfil çiçeği katılıp demlenmesi için kısa süre beklendikten sonra süzerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan önce bir önce birer çay fincanı içilir. n
nTemizlenip yıkanmış
ekşi yonca nemli olarak mikserden geçirilip temiz bir tülbentin içine bırakılarak sıkılıp özsuyu elde edilir.
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı taze ısırgan otu ve
aynısefa otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekletildikten sonra süzülerek içinde 8-10 damla
ekşi yonca özsuyundan katılıp günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer su bardağı içilir.