Sağlık çalışanlarına müjde!

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ TV8'de yayınlanan bir programda soruları yanıtladı.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
Sağlık çalışanlarına müjde!

İÇİNDEKİLER

Akdağ, 2011'de sağlık alanında yapılacak en önemli hizmetleri anlattı. Canlı yayında 182 no'lu telefonu arayıp sistemi test ederek başarıyla çalıştığını kanıtladı.

4/B'LİLER İÇİN YENİ KANUN HAZIRLIYORUZ

"Yeni kanun hazır ama tayin hakkı önceliğini bu arkadaşlara vereceğiz" diyen Akdağ, 4/B'lilerin çakılı kadrolarda çalıştığını, bundan dolayı çalışan herkese müteşekkir olduğunu belirtti.

"Yeni bir kanun hazırlıyoruz. O kanunda yer değiştirmelerde bu arkadaşlarımıza öncelik vereceğiz. Yeni personel alınırken, önce bu arkadaşlarımızı yerleştirip sonra yenilerini alacağız. Tamamının değişmesi zor tabi. Hastalık durumlarını ve eş durumlarını, kadro olmak kaydıyla yer değiştiremeyen memur bir eş varsa bu sözleşmeler için şimdi uyguluyoruz. Burada şu dengeyi sağlamak zorundayız. Bir taraftan sözleşmeli personelimizin ihtiyaç ve taleplerini karşılamaya çalışıyoruz, öbür taraftan onların hizmet verdiği bölgelerdeki vatandaşın talebini. Ayrıca 4924'ler deyince sadece Güneydoğu değil, ülkenin eleman tayininde güçlük çeken her yeri için geçerli" dedi.