Fetih 1453 Endonezya'yı fethetti

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen Türk film festivali büyük ilgi gördü. Festival boyunca Fetih 1453, Nokta, Propaganda benzeri filmleri gösterildi

Giriş Tarihi 05 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2012, 15:13
Fetih 1453 Endonezya’yı fethetti

İÇİNDEKİLER

Festivalde en çok ilgiyi, Fetih 1453 ile Propaganda filmi gördü. Festivale katılan Endonezyalılar Türk filmlerinin Endonezya sinema salonlarında gösterime girmesi gerektiğini söyledi. İzleyiciler, Fetih 1453 filminin ise Hollywood filmlerini aratmayacak kalitede olduğunu ifade etti.Festivalde ilgi çeken diğer bir film ise Sinan Çetin'in yönetmenliğini yaptığı Propanda oldu. Filmi izleyen Endonezyalılar, Suriye konusunda Türkiye'nin gösterdiği hassasiyeti şimdi daha iyi anladıklarını ifade etti.

Bu arada Cihan Haber Ajansı( Cihan) mikrofonuna konuşan Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam, üçüncü Türk film festivalini gerçekleştirdiklerini, gelecekte çocuk filmleri festivali düzenlemek istediklerini dile getirdi.
Akçam, 'Fetih 1453, Türkiye'de çok ses getirdi. Endonezya'daki üst düzey yetkilileri filmi izlediler ve çok beğendiklerini ifade ettiler. " dedi. Büyükelçi Akçam, diğer filmlerin de Endonezyalılar tarafından beğeniyle izlendiğini aktardı.

Öte yandan Cihan mikrofonuna konuşan Endonezyalı bayan izleyici, filmlerin çok kaliteli olduğunu ve ülkesindeki sinemalarda da Türkiye filmlerini görmek istediklerini ifade etti.