Berlin'de Türkiye esintileri

Genç klasik müzikçileri bir araya getiren Young Euro Classic festivaline katılan, Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası önceki akşam verdiği konserle beğeni topladı

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2010, 14:53
Berlin’de Türkiye esintileri

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın genç klasik müzikçileri Almanya'nın başkenti Berlin'de bir araya geldi. Young Euro Classic festivali, Berlin'deki Konzerthaus'ta, Avrupa'nın çesitli ülkelerinden gençlik orkestralarını buluşturdu. Bu yıl 11. kez düzenlenen ve 6 Ağustos'ta başlayan festival dün sona erdi. Bir önceki akşam ise sahneye, şef Cem Mansur yönetiminde Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO) çıktı.

UGSO'nun bu yıl yurtdışında verdigi ilk konser iki bölümden oluşuyordu. İlk bölümde gençler Manuel de Falla ile Claude Debussy'nin eserlerinin ve Cemal Ulvi Erkin'in Köçekce'sinin (Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası da bu yıl Salzburg Festivali'nin açılışında Köçekce'yi icra etmişti) yanı sıra genç Türk besteci Mahir Çetiz'in Nightwalker adlı eserini seslendirdi. 1977 doğumlu Çetiz, Almanya prömiyerini yapan eserini Japon çizgi film yönetmeni Hayao Miyazaki'ye ve yazar Gündüz Vassaf'a adamış.

İkinci bölümde ise UGSO Nikolai Rimsky- Korsakov'un 1001 Gece Masalları için bestelediği Şehrazat suitini yorumladı.UGSO ve Cem Mansur, konser sonunda müzikseverlerden bolca alkışla ödüllendirildi.

En iyi genç klasikçilerimiz bir arada
SABANCI Vakfı'nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO), Gençlik Orkestraları Derneği tarafından Cem Mansur liderliğinde 2007 yılında kuruldu. Orkestra, dokuz dokuz ildeki 14 konservatuarıda okuyan, yaşları 14 ile 21 arasında değişen müzisyenlerden oluşuyor.