CHP'de Muhittin Böcek bombası! İtirafçı mı olacak? Açıklama geldi
Yolsuzluk ve rüşvet skandalları CHP’yi sarsarken bomba bir iddia ortaya atıldı. Yolsuzluktan tutuklu Muhittin Böcek’in, etkin pişmanlıktan yararlanmak için savcılığa başvurduğu iddia edildi. Muhittin Böcek'in Antalya teşkilatı ve genel merkezdeki bazı isimlerle ilgili önemli itiraflarda bulunacağı öne sürülürken Böcek'ten konuya ilişkin açıklama geldi...
Cumhuriyet Halk Partisi yolsuzluk ve rüşvetle çalkalanırken peş peşe itiraflar da geliyor.
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun çekirdek ekibi ve Aziz İhsan Aktaş yolsuzluk ağını itiraf ederken asıl bomba Antalya'da patlamak üzere.
MUHİTTİN BÖCEK İTİRAFÇI OLUYOR İDDİASI
CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanan Muhittin Böcek'in, etkin pişmanlıktan faydalanabilmek için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptığı iddia edildi.
CHP'li Muhittin Böcek yolsuzluktan tutuklandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında Muhittin Böcek, 5 Temmuz tarihinde gözaltına alındı.
CHP'li Muhittin Böcek'in itirafçı olacağı konuşuyor
Aynı gün adliyeye sevk edilen Böcek tutuklanıp, görevinden geçici uzaklaştırıldı. DHA'nın haberine göre Muhittin Böcek'in, cezaevindeyken Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na değerlendirilmesi için etkin pişmanlık başvurusu yaptığı ve kapsamlı ifade vermeye hazırlandığı iddia edildi. Böcek'in, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmak istemediği ileri sürüldü.
GENEL MERKEZ İDDİASI
Öte yandan Böcek'in, CHP Antalya teşkilatı ve genel merkezdeki bazı isimlerle ilgili önemli itiraflarda bulunmaya hazırlandığı öne sürülüyor.
BÖCEK'TEN MEKTUP
Muhittin Böcek iddiaların ardından açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden bir mektup paylaşan Böcek, "Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili herhangi bir müracaatım olmamıştır" ifadelerini kullandı.
Böcek'in mektubu (X)
"Böcek itirafçı oluyor" iddiasını ortaya atan isimlerden CHP yandaşı İsmail Saymaz da söz konusu mektubu paylaşarak, "Dün akşam adliye kaynaklarına dayanarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in etkin pişmanlık için başvurduğunun ifade edildiğini belirtmiştim. Ancak Böcek, bu sabah açıklama yaparak, iddiaların doğru olmadığını söyledi." dedi.

MUHİTTİN BÖCEK NEDEN TUTUKLANDI?
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen "rüşvet" ve "yolsuzluk" soruşturmasında Muhittin Böcek ve eski gelini Z.K. 5 Temmuz'da gözaltına alınmış, Böcek'in oğlu şüpheli Mustafa Gökhan Böcek'in ise yurt dışında olduğu belirlenmişti.
Aynı gün adliyeye sevk edilen Muhittin Böcek tutuklanmış, eski gelini Z.K. ise yurt dışına çıkış yasağı kararı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Muhittin Böcek, kararın ardından İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.
Muhittin Böcek'in yurt dışından dönen gelini Zuhal Böcek de 27 Temmuz'da "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerinin aklanması" iddiasıyla havalimanında yakalanmış ve tutuklanmıştı.
Soruşturma kapsamında 12 Ağustos'ta belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 17 kişiden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 8'i tutuklanmış, 5'i adli kontrol şartıyla, 2'si ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.
Büyükşehir Belediyesinden ihale alan A.A, B.Ç, M.Y. ve Y.Y'nin hak ediş ödemelerini almak için Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek'e 195 milyon lira rüşvet verdiği iddia edilmişti. Rüşvet paralarının hesabına yatırıldığı ileri sürülen döviz bürosu ve bu paraların altına çevrildiği iddia edilen 2 kuyumcu işletmesine kayyum atanmıştı.
Mustafa Gökhan Böcek ise 19 Ağustos'ta Viyana'dan Antalya Havalimanı'na geldiğinde gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
Soruşturmanın devamında Antalya Emniyet Müdürlüğü görevinden uzaklaştırılan ve hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından teslim olan İlker Arslan ile iş insanı F.A. da 7 Eylül'de tutuklanmıştı.
Polis ekiplerince 10 Eylül'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden iş insanı M.E.H, Kanal V televizyonunun sahibi M.O.K, eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı T.S, Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANT Tepe'nin müdürü İ.E. ve satış elemanı L.Ş. tutuklanmış, Böcek'in eski gelini Z.K'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan M.E.H, T.S. ve İ.E. 27 Eylül'de serbest kalmıştı.


