LGS'de gurur tablosu

Liselere Geçiş Sınavı’nda 565 öğrenci tam puan aldı. LGS şampiyonları hikayeleriyle şaşırttı. Aydınlı Çilem, tarladan zafere ulaştı. Sarıkamışlı ikizlerden Adil, zor koşullar altında birinciliğe adını yazdı, kardeşi de derece yaptı. Gurur listesinde Suriye’den Kilis’e göç eden Muhammet de vardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2019 Güncelleme 26 Haziran 2019, 07:54
LGS’de gurur tablosu

İÇİNDEKİLER




Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. 565 aday tüm soruları doğru cevapladı.
Süper çocuklar başarının sırrını anlattı: Cep telefonundan uzak durmak, kitap okumak, düzenli çalışmak.



TARLADAN BİRİNCİLİĞE
Kars Sarıkamış'a bağlı Armutlu Köyü'nde hayvancılık ve çiftçilik yapan Karadağ çiftinin ikizleri Adil ve Yunus, çifte zafer yaşadı. Kardeşler, hem çiftçilik yaptı, hem de LGS'ye hazırlandı. İkizlerden Adil, LGS'den 500 tam puan, Yunus ise 470 puan aldı. İkizler, "Sırrımız çok kitap okumak" ifadesini kullandı.


GÖÇMEN ŞAMPİYON
Suriyeli Muhammet Halil, ailesiyle iç savaştan kaçıp Kilis'e yerleşti. Eğitimine burada devam etti. 1 Haziran'da LGS'ye girdi. Soruların hepsini bildi. Sınavda şampiyon olan 565 öğrenci arasına girdi. "Türkiye'ye ilk geldiklerinde A, B, C'yi bile bilmiyordum. Çok çalıştım ve sınavda full çektim" dedi.


ÇOK ÖZEL BAŞARI
Aydınlı Çilem Özel, okul çıkışı çiftçilik ve hayvancılık yapan ailesine yardım etti. Tarlada tütün toplayıp, 50 büyükbaş hayvanın bakımını üstlendi. Derslerini de ihmal etmedi. LGS'de 90 soruya doğru yanıt verdi. Şampiyon olduğunu ise tarlada çalışırken öğrendi. Başarının sırrının ise düzenli çalışmak olduğunu söyledi.


ÜÇÜZLERDEN BİRİ
Adana'da 14 yaşındaki üçüzlerden Cemre Zorlukol, LGS'de Türkiye birinciliği elde etti. Kardeşleri Umutcan 460 puan alarak yüzde 3'lük dilime, Sude ise 438 puan alarak yüzde 6'lık dilime girdi.


SUDE DERS VERDİ
Tokat'ta LGS'den 500 tam puan alan Sude Ceylan, LGS'ye dersi derste dinleyerek hazırlandı. Özel ders almadığını vurguladı.


​DENİZLİ'DE FIRTINA
Denizli'de Kübra Su Fırtına, LGS Türkiye birincileri arasında yer aldı. "Düzenli ders çalıştım. Cep telefonundan uzak durdum. Bol bol ceviz, pekmez, üzüm yedim" diyerek başarı sırrını paylaştı.