Tram'vay arkadaş!'

İstanbul’da yerin metrelerce altında iki tramvay çarpıştı. İlginç kazada vatman, kabininde sıkıştı. 13 yolcu ise yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2018 Güncelleme 16 Mart 2018, 00:00
Tram’vay arkadaş!’

İÇİNDEKİLER

Sıradışı kaza dün İstanbul'da yaşandı. Eyüpsultan Topçular durağında bekleyen bir tramvaya, arkadan gelen başka bir tramvay çarptı. Vatman, bulunduğu kabinde sıkıştı. 13 yolcu da yaralandı. Vatandaşlar ise telefonlara sarıldı. 112 Acil'i aradı. İhbarlar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans yollandı. Sağlık ekipleri, yaralıları sedyelerle önce ambulanslara sonra da hastanelerin acil servislerine taşıdı. Herkesin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

'İNSANLAR YERLERE SAVRULDU'
Öte yandan kaza sırasında tramvayda olan Zekeriya Altun, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: "Tramvayın içindeydik. Arkadan bir tramvayın bize çarpması nedeniyle şiddetli bir sarsılma oldu. Bütün insanlar, hepimiz birlikte yere düştük. Yaşlı insanlar vardı. Bir amca kafasını yere vurup bayıldı. Herkes korkup gidince kimse yardım da etmedi. Tramvaydan birden duman çıktı. İçeriyi sis sardı. Makinist ağır bir şekilde sıkışmıştı. Kafasını vurmuş, sıkışıp kalmış orada. Tam hareket edecektik hareket etmeden önce bir ses gelince böyle biz bizim makinistten dolayı sandık hemen kapıyı tuttuk. Kapı tam kapanacaktı, kapıyı tuttuk elimizle kapanmasın diye. Arkadan dumanlar çıkmaya başlayınca hepimiz arka tarafa koştuk. İnsanlar savrulmuştu yerdeydi" şeklinde konuştu.


Kazada yaralanan vatman, sağlık ekipleri ve vatandaşlar tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı.