İyi ki varsın

Şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehadete erdi. Türkmen çocukları için okul yapılmasını vasiyet etti. Eşi Şeyma “Musam, 11 yıllık meslek hayatında hiç para biriktirmedi. Suriye’de, Irak’ta mazlumlara aş ve giyecek aldı” dedi. Irak’taki Türkmen çocuklar ise “İyi ki varsın Musa” deyip kahraman abileri için dua etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2018 Güncelleme 26 Ocak 2018, 02:17
İyi ki varsın

İÇİNDEKİLER

Türk askeri, vatan için cepheye akın etti. Zeytin Dalı Harekatı ile hem teröristlere hem de onların arkasındaki karanlık lobiye haddini bildirdi. O kahramanlardan biri olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan (30), şehadete erdi. Şehit Özalkan cennete uğurlanırken vasiyetiyle insanlık dersi verdi. "Vasiyetimdir. Şehit olursam Telafer'deki Türkmen Bala'lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması" sözleri yürekleri deldi geçti. O kahramanın eşinin ifadeleri ise bir kez daha herkesi derinden etkiledi. Şeyma Özalkan şunları söyledi:



YARDIM GÖTÜRÜYORDU
"Birbirimizi çok sevdik ve 2015'in yazında evlendik. Musa düğünümüze bir hafta kala Irak Telafer'e göreve gitti. Oradan dönünce, 'Şeyma Türkmenler ölüyor, onlar bizdendir. Balalar okumak zorunda, onları okutmamız gerek' dedi. İki yıl oraya dernekler aracılığıyla yardım gönderdi. Bu vasiyetinin temeli oraya dayanıyor. İki emaneti vardı: Biri vatan, diğeri Türkmen ve ihtiyaç sahipleri. Söz şehidim, Ayşe'mizle (5 aylık yavrusu) birlikte tüm emanetlerini yaşatmak için yaşayacağız. Telafer'de tuğlalar taşıyıp, balaları sınıflarına kavuşturacağım. Onlar artık evladımdır, başların okşayıp selamını ileteceğim..." Türkmen çocukları ise kahraman abileri için dua edip ona selam gönderdi. "İyi ki varsın Musa" yazıları duvarlara işlendi. Bu arada Şehit Özalkan'ın geçen yıl Kayseri'de erleri taşıyan otobüse yapılan bombalı saldırıdan kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.







Tülay CANBOLAT