Dolu dolu felaket

İstanbul’da beklenen sağanak yağış şiddetli fırtına ile geldi. Fındık ve ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 00:42
Dolu dolu felaket

İÇİNDEKİLER


İstanbul'da dün akşam saat 18.10 sıralarında başlayan fırtınada dolu yağdı. Sert rüzgarla aniden başlayan fırtına Şişli ve Mecidiyeköy'de ağaçları devirdi. Şiddetli yağmurla birlikte fındık ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışı oldu. Dolu yağışı yollardaki araçlara zarar verirken, bazı araçların camları kırıldı ve araçlar yoğun trafik ve aşırı yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda mahsur kaldı.

1 SAAT UYARISI
Birçok evin camları da dolu yağışı nedeniyle çatladı. Gökyüzünü karartan dolu yağışı 20 dakika boyunca sürdü. 372 adet şimşek ve yıldırım hadisesi gözlendi. Yağış, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçiş yaptı. Türk Kızılayı'nın sosyal medya hesabından vatandaşlara "İstanbul'da yoğun yağış, dolu ve boran sebebiyle bulunduğunuz yerde en az bir saat kalın. Camlardan uzak durun" uyarısı yapıldı.



HIZLI VE ÖFKELİ
Yaklaşık 20 dakika süren şiddetli sağanak, fırtına ve dolu İstanbul'u adeta felç etti. Yağış nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımı olumsuz etkilendi. Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı. Atatürk Havalimanı'ndaki bazı seferlerde gecikmeler meydana gelirken, kimi uçaklar farklı şehirlerin havalimanlarına yönlendirildi.

2'Sİ AĞIR 12 KİŞİ YARALANDI
İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, birçok sefer de iptal edildi. Şişli'de ise mezarlık duvarı yıkıldı, 2 kişi yaralandı. Üsküdar da ise 2'si ağır 10 kişi yaralandı. İstanbul'da yağmurun bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de, bu sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini kaydetti.

UÇAĞIN ÖNÜ PARÇANDI

Yağış nedeniyle uçaklar havalimanına inemedi. Bir uçağın burnu hasar gördü, kokpit camları kırıldı.


EKMEK TEKNESİ
Bir simitçi, fırtınadan seyyar tezgahını korumaya çalışırken böyle görüntülendi. Eminönü'de ise vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı.