Çok 'hoşt'sun!

Rutte ile Wilders, Türk düşmanlığı yaptı. ‘Hayır’ lobisine katıldı. Köpeklerini gurbetçilerimizin üzerine saldı. Seçime hazırlandı. Ancak sandıkta ikisi de hüsrana uğradı. Savunma Bakanı Jeanine Hennis- Plasschaert ise hemen çark değiştirip, “Türkiye ile gerilimi azaltmalıyız” açıklamasını yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2017 Güncelleme 17 Mart 2017, 02:02
Çok ’hoşt’sun!

İÇİNDEKİLER

Küresel ittifak, Türkiye'ye saldırmak için her yolu kullandı. Avrupa'daki Nazi ruhu, gurbetçilerimizi hedef aldı! Hollanda ise hiç "hoşt" davranmadı. Başbakan Mark Rutte ile göçmen karşıtı ve İslam düşmanı Geert Wilders, seçim propagandası için Türkler'e saldırdı. Hatta bunun için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağı alana alınmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam Konsolosluğu'na girmemesi için yollar kapatıldı. Hollanda polisi bir de köpekleriyle gurbetçi vatandaşlarımızın üzerine saldırdı. Rutte ile Wilders bu ırkçı söylemlerin kendilerine oy kazandıracağını sandı. Ancak geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan seçimde hüsrana uğradı. Başbakan Mark Rutte'nin Halkların Özgürlük ve Demokrasi Partisi seçimi kazandı!


* Wilders (solda) ile Rutte'nin seçim şoku yüzlerine böyle yansıdı.

VEKİL SAYISI DÜŞTÜ
Ancak vekil sayısı azaldı. Bir önceki seçimde 42 milletvekili olan parti ancak 33 milletvekili çıkardı. Irkçı Wilders ise tam anlamıyla hüsrana uğradı. Faşist Wilders'in Özgürlük Partisi (PVV) 20 sandalyede kaldı. Oysa seçimlere kadar yapılan anketlerde Wilders hep ilk sıradaydı. Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi ise 3 sandalye kazanmayı başardı. İşte Rutte ile Wilders hüsrana uğrayınca ülkedeki siyasiler hatalarını anladı. U dönüşü yaptı. Başbakan Mark Rutte'nin Halk Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD), Türkiye ile yakınlaşmak için sahneye çıktı. Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, Lahey'de bir açıklama yaptı. Türkiye ile "gerilimin azaltılması gerektiğini" vurguladı. Bu gerilimin daha da devam etmemesi gerektiğini açıkladı.



GURBETÇİNİN PUSULASI
Gurbetçiler Hollanda'daki seçimlerde tavrını ortaya koydu. Sandıklardan çıkan 'Recep Tayyip Erdoğan' yazısı gündeme damga vurdu. Seçime katılanların paylaştığı oy pusulasında en altta 'Recep Tayyip Erdoğan' yazısı dikkat çekiyordu. Sosyal medyada hızla yayılan pusulalar yüzbinlerce beğeni aldı.

DOST DEĞİLİZ
Hollanda'nın antidemokratik uygulamalarına TBMM'den de tepki geldi! TBMM Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri istifa etti. Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Hollanda ile dostluk ilişkilerini sonlandırdıklarını belirterek, "Ancak daha sonra özür diler, sorumluları adalet önüne çıkartırlarsa grubu tekrar kurarız" dedi. HDP ise Türkiye karşıtı tavrından yine vazgeçmedi. HDP, Dostluk Grubu'nda Mardin Milletvekili Ali Atalan'la temsil edilirken, diğer siyasi partilerin tavrına rağmen üyesini istifa ettirmedi.