Bedelini ödersiniz

Erdoğan, Hollanda’nın iki bakanımıza uyguladığı uluslararası teamüllere aykırı antidemokratik tutumuna sert tepki gösterdi: İlişkilerimizi feda ediyorlar. Bedelini ödeyecekler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 02:14
Bedelini ödersiniz

İÇİNDEKİLER

Hollanda, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inişine izin vermedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı da Rotterdam Konsolosluğumuzun 30 metre uzağında, tam 6 saat boyunca makam aracına adeta hapsetti. İnsani ihtiyaçlarını bile karşılamasına izin vermedi. İki ülke ilişkileri gerildi. Demokrasi nutukları atan Hollanda'ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anladığı dilden cevap verdi:

Batı gerçek yüzünü şu bir kaç gündür ortaya koydu. Nazizm yeniden başladı dedim. Rahatsız oldu beyefendiler. Şimdi soruyorum, Bakanımız Fatma Sayan kardeşimin başkonsolosluk binasına gitmesini engelleyen bir zihniyet acaba nasıl anlatılır?

Bunlar, konsolosumuzu dışarıya çıkarmayacak kadar ileri gitmişlerdir. Sabaha kadar telefonda konuşuyoruz. Ve alınan cevaplar enteresan. "Çıkması lazım!"

Sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan, bunun bedelini ödeyeceksin. Çarşamba günü yapılacak seçimden sonra, öncesinde, sonrasında, gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Çünkü bu cevapsız bırakılamaz.



BU DEVİRDE BÖLÜCÜLÜK!
Bir ırkçı var. Bu devirde bu bölücülük nedir? Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne çaktığı zaman rahatsız oluyorlar.

TV programları yapıyorlar. Yalan yanlış bilgilerle "hayır" denmeli propagandası yapıyorlar. Sana ne ya? Şimdi bunları görünce diyorum ki demek ki "evet" diyenler hedeftedir. Orada her türlü edep dışı davranışları yapanlar, bunun bedelini ödeyecek.

Benim vatandaşlarımın üzerine atlarla, itlerle saldırdılar. Çıkmış biri "Türkler burayı terk edecek" diyor. Terk falan etmeyecek. Bu daha da gelişecek ve genişleyecek. Onlar Hollanda'nın vatandaşı. Bunun bedelini ödeyecek, diplomasi nedir onu da öğrenecekler.

Oradaki Hollanda vatandaşı Türk kardeşlerime sesleniyorum. Türkiye düşmanlarına karşı, Cumhurbaşkanınız'a düşmanlık yapanlara karşı nasıl oy kullanacağınızı biliyorsunuz değil mi!

İnşallah, 16 Nisan bir kez daha oyunun bozulduğu bir gün olacak. Milletimizin feraseti bir kez daha şer odaklarına galebe çalacaktır. 17 Nisan sabahı Türkiye daha aydınlık çok daha parlak bir güne ve geleceğe uyanacaktır.

İT İTİ ISIRMAZ
Hollanda bir AB ülkesi gibi değil, muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Senin her yerin Avrupa Birliği üyesi olsa ne yazar. Sen önce uluslararası hukuku öğren. Demokrasi nedir onu öğren. Bu olaylara Avrupa'dan ses çıkmıyor. Çünkü bunlar birbirlerini ısırmaz.