Yüksek sesyote

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, açıldı. Dünya hayran kaldı. İstanbul trafiği rahatladı. Ancak milli projeyi karalamak isteyen odaklar bu kez farklı bir “SES”le ortaya çıktı. Zekeriyaköy’deki lüks villalarda yaşayan site sakinleri araç gürültüsünden yakındı. İmza kampanyası başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 00:48
Yüksek sesyote

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'nın üçüncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü, görkemli bir törenle açıldı. Dünya bu yatırıma hayran kaldı. Asya ile Avrupa'yı 3. kez bağlayan köprü, rekorları ile parmak ısırttı. Ancak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne karşı yapılan karalama kampanyasına bu kez yeni bir SES katıldı. Köprü açılışının ardından İstanbul trafiği rahatlarken, köprüye yakın yerde oturanları ses stresi sardı. Zekeriyaköy ve Uskumruköy'deki ultra lüks villalarda yaşayan vatandaşlar, köprünün hizmete girmesiyle birlikte araç sesinin arttığını açıkladı. Bu nedenle trafik gürültüsünden rahatsız olduklarını anlattı.

VİLLALARININ FİYATI UÇTU
Cam kapı açamadıklarını dile getiren vatandaşlar trafik gürültüsüne karşı çözüm arayışına girdi. Bölgeye "ses kırıcıların" yapılması için imza kampanyası başlattı. 3 yıldır Uskumruköy'de yaşayan Derya Yaman "Köprü geldikten sonra bırakın gündüzü, gece hiç yatılmıyor" diye ağladı. Ancak sosyal medya kullanıcıları bu duruma tepki gösterdi. "Köprü sayesinde villalarının fiyatları adeta uçtu. Şimdi de sesten dert yanıyorlar" diyerek site sakinlerini eleştirdi.