Ayıklama mevsimi

Milli iradeyi hedef alan FETÖ’cülere yönelik temizlik harekatı başladı. İçişleri ve Yargı’da görev yapan tam 11 bin 522 kişi, açığa alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2016 Güncelleme 19 Temmuz 2016, 03:30
Ayıklama mevsimi

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde hain temizliğine başlandı. Darbe girişimi sonrası TSK içindeki FETÖ'cüler deşifre oldu ve tutuklamalar başladı. Bu aşamada TSK'nın içi büyük oranda temizlenirken, uzun süredir üzerinde durulan ve darbeye destek veren yargı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevli FETÖ'cü personel için düğmeye basıldı. Bu kapsamda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yoğun bir mesai yaptı. HSYK 2. Dairesi, 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü üyeliği suçundan 140 Yargıtay, 48 Danıştay ve 5 HSYK üyesi hakkında gözaltı kararı almıştı. Bu kararın ardından yüksek yargıdaki ilk gözaltılar Danıştay'da yaşandı. 10 üye, hizmet binasına gelen polis ekipleri tarafından isimleri tek tek okunarak gözaltına alındı. 11 Yargıtay ve görevden atılan 5 HSYK üyesinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Bu 5 üyenin, Mahmut Şen, Mustafa Kemal Özçelik, Kerim Tosun, Şaban Işık ve Ahmet Berberoğlu olduğu açıklandı.

İÇİŞLERİ'NDE TEMİZLİK
İçişleri Bakanlığı, Sinop Valisi Dr. Yasemin Çetinkaya'yla birlikte 30 valinin görevine son verdi. Bakanlık, 52 mülkiye müfettişi, 92 vali yardımcısı, 47 kaymakam ve 246 mülki idare amirini açığa aldı. Emniyetçilerle bilikte görevden alınanların sayısı 8 bin 777'ye ulaştı.