Bir imza attı hayatı karardı

Kayseri’de çobanlık yapan Mehmet Özcan’a 11 yıl önce ‘işe giriş belgesi’ diye imzalatılan vekaletname hayatını karattı. Adına fabrika kurulan Özcan, 20 milyon lirayı bulan kredi ve vergi borcu ile karşı karşıya kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2016 Güncelleme 22 Nisan 2016, 00:00
Bir imza attı hayatı karardı

İÇİNDEKİLER

Kayseri'nin Akkışla ilçesi Gömürgen köyünde yaşayan Mehmet Özcan (37), 11 yıl önce fabrikada işe girmek istedi. Köylüsü olan Mevlüt Çetinkaya, Kocaeli'de işyeri açacağını söyleyerek, "Gel burada çalış" dedi. İddiaya göre Özcan'a işe giriş belgesi diye vekaletname imzalatıldı. Bu vekaletname ile Mevlüt Çetinkaya (40), Özcan'ın haberi olmadan onun adına kimyevi maddeler fabrikası kurdu. Mehmet Özcan, 3 yıl boyunca hiçbir şeyden habersiz bu fabrikada işçi olarak çalıştı. Fabrikaya petrol kanununa muhalefet suçu nedeniyle polisin baskın yapması üzerine gözaltına alınan Mehmet Özcan, aslında patron olduğunu anladı.

SOSYAL MEDYA DESTEĞİ
Bir ay cezaevinde kalan Mehmet Özcan, "Karakola gittiğimizde fabrikanın sahibi olduğumu öğrendim. Bu olay nedeniyle 33 gün cezaevinde yattım. Bu kadar haksızlığa uğradım, ne yapacağımı bilmiyorum" dedi. Bazı vatandaşlar, sosyal medyadan Özcan için yardım çağrısı yaptı.

EVLİ VE 2 ÇOCUĞU VAR
Cezaevinden çıktıktan sonra dolandırıcı Mevlüt Çetinkaya'nın borçları ödememekle tehdit etmesi üzerine fabrikada 4 yıl daha çalıştığını belirten Özcan, "2012'de artık daha fazla dayanamayarak ayrıldım. Mevlüt bana bütün borçları üstlendiğine dair evrak vereceğini söyledi. Ancak vermedi" dedi. Adına kurulan fabrikanın vergi ve kredi borçları nedeniyle bin 300 lira olan maaşının 625 lirasına haciz konulduğuna dikkat çeken evli ve 2 çocuk babası Özcan, yardım talebinde bulundu: Ailemi geçindiremiyorum. 20 milyon lirayı ödemeye ömrüm yetmez. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Ali ALTUNDAŞ