SPA'ya bak!

27 yaşındaki kadın, İzmir'de bir SPA merkezine dava açtı. Şikayetinde "Kadın yerine erkek masör geldi, istemediğim şekilde masaj yaptı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2016 Güncelleme 14 Mart 2016, 00:00
SPA’ya bak!

İÇİNDEKİLER

İzmir'de düğün organizasyonları yapan bir şirkette çalışan Açelya M. (27), geçen Ocak ayında arkadaşlarının önerisi üzerine Alsancak'taki bir SPA merkezine gitti. Önce cilt bakımı yaptıran genç kadın, daha sonra masaj yaptırmaya karar verdi. Masajı da bir kadın masörün yapmasını istedi. Ancak bir süre sonra masaja erkek masörün devam ettiğini fark etti. Salonu terk eden genç kadın avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

'KENDİMDE DEĞİLDİM'
Dilekçesinde isteği üzerine masaja kadın masörün başladığını anlatan Açelya M., "Sakinleşmek ve dinlenmek için gözlerimi kapatmıştım. Masajın sertleştiğini hissedince gözümü açtığımda kadın masörün yerine bir erkek masörün devam ettiğini gördüm. Odadan çıkmasını isteyip, sonra da yerimden kalktım" dedi. Erkek masörün masaj yapmasından rahatsız olduğunu belirten Açelya M., "Özellikle kadın masör istemiştim. Kadın masörün masaja başlamasından sonra ben kendimde değilken ve bilgim dışında bir erkek masörün bana masaj yapması hem saygısızlık hem de tacizdir. Günlerce kendimi çok kötü hissettim. Psikolojim alt üst oldu. Bir uzmandan psikolojik destek almak zorunda kaldım. Müşterilerinin özel tercihlerine dikkat etmeleri gerektiğini öğrensinler" diye konuştu. Genç kadın, merkezin sahibi Rahmi K. ile masör Ali Z'den 25 bin TL manevi tazminat istedi.

Ali EYCE