Ellerinde patladı

DHKP-C'li 2 kadın terörist dün İstanbul'da Çevik Kuvvet otobüsünü hedef aldı. Önce el bombası attı. Ardından uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polis anında karşılık verince hainler kaçtı. Yarım saat sonra ikisi de saklandıkları binada öldürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2016 Güncelleme 04 Mart 2016, 02:05
Ellerinde patladı

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü DHKP-C'nin hain eylemi amacına ulaşamadı. Kalleş pusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde meydana geldi. Kamera görüntülerine göre hain saldırı şöyle gerçekleşti. Berna Yılmaz (27) ve Çiğdem Yakşi (27) adlı DHKP-C'li iki terörist dün saat 10:00 sıralarında, bir taksiyle Çevik Kuvvetin C Kapısı'nın bulunduğu Esenler Caddesi'ne gitti. Kapişonlu montla yüzlerini gizlemeye çalışan iki terörist bir süre etrafı gözetledi. O esnada cadde üzerinde seyreden Çevik Kuvvet otobüsünü gören teröristler harekete geçti. Kadın teröristler, önce çantalarından çıkardıkları el bombalarını fırlattı. Daha sonra uzun namlulu silahlarla hedef gözeterek yaylım ateşi açtı. Güvenlik birimleri anında karşılık verince iki kadın, kaçmaya başladı.



HAVADAN KARADAN ABLUKA
Teröristler, olay yerine 1 kilometre ötedeki Gazi Sokak'ta bulunan bir apartmana saklandı. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri zırhlı araçlar öncülüğünde apartmanı ablukaya aldı. Havacılık Şubeye bağlı helikopterin de destek verdiği operasyon, yaklaşık 30 dakika sonra başladı. Teröristlere defalarca "teslim ol" çağrısı yapıldı. Ancak bu çağrılara el bombası ve bir kez daha yaylım ateşle cevap veren iki kadın militan 30 dakika sonra ölü ele geçirildi. Tuzaklama olma ihtimaline karşı cesetlerin teşhis işlemi Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı bir ikinci operasyonla yapıldı. Kontrollü şekilde bulundukları yerden kaldırılan cesetlerin altından herhangi bir tuzak çıkmadı. Öte yandan Çiğdem Yakşi'nin ismi en son 2015 Ekim ayında gündeme geldi. İstanbul polisinin canlı bomba olarak aradığı Çiğdem Yakşi'nin, Dilek Doğan'ın hayatını kaybettiği gecekonduda daha önce yakalandığı belirlendi. Her iki teröristin de emniyette çok sayıda suç kaydı vardı. İstanbul Emniyeti son saldırıların ardından "canlı bomba" ve "bombalı araç" saldırılarına karşı alarma geçti.



İki kadın terörist, çantalarından silahları çıkardı. Çevik Kuvvet aracını hedef aldı. Olay anı güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Bu arada ekipler çok yönlü soruşturma başlattı. Kadın teröristleri olay yerine getiren taksici sorgulandı.



ÇANTADAN ÇIKANLAR
Terörist Çiğdem Yakşi'nin çantasından bunlar çıktı.


EŞ ZAMANLI SALDIRILAR
İstanbul'da dün akşam 5 ayrı yerde eş zamanlı silahlı saldırı yapıldı. TEM Otoyolu Tekstilkent mevkiinde adliye personelini taşıyan servis aracına, ateş açıldı. Kilyos Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu'na saldırı düzenlendi. Kağıthane ve Beyoğlu'nda iki polis aracına da ateş açıldı. Bu olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı. Aynı saatlerde Sarıyer'de Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörlüğü'ne ait otomobile silahlı saldırı düzenlendi. Sürücü bacağından yaralandı.