Melek yüzlü şeytan!

Samsun'da "pitbull terrier" cinsi köpeği ile kedilere ve diğer köpeklere zarar verdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan genç kıza ceza yağdı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2015 Güncelleme 22 Kasım 2015, 01:28
Melek yüzlü şeytan!

İÇİNDEKİLER

Psikopat genç kıza ceza yağdı! Samsun'da 18 yaşındaki G.S., 'pitbull terrier' cinsi köpeğiyle sokak sokak gezip, kedi ve diğer köpeklere zarar verdi. Vahşet anlarını ise sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafları gören hayvanseverler çılgına döndü. İhbar üzerine ihbar yapıldı. Harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü, polis ekipleri ile birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda genç kıza ulaştı. Vahşi köpeğe ise el konuldu. El konulan köpek, bakım evine teslim edildi. Yapılan tahkikat neticesinde genç kıza 12 bin 547 lira idari para cezası uygulandı. G.S.'yi gözetimi altında bulunan hayvanın bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği ve ona ağrı, acı veya zarar verdiği gerekçesiyle hayvan bulundurulması da yasaklandı.

'ÖRNEK OLMALIDIR'
Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği Başkanı E. Yasin Yılmaz, "Bu kişiye kesilen ceza artık Türkiye'de bir örnek olmalıdır. Hayvanları koruma kanunlarında temel alınacak kadar yaygınlaşan 'insanca muamele' ilkesinin pratikte hiçbir hükmü bulunmamaktadır! Böyle köpek dövüştürenleri, hayvanlara kötü davrananları, kötü şekilde bakılan kedi ve köpeklerle karşılaştıklarında bu durumları bildirmekten lütfen korkmasınlar. En yakın orman su işleri bölge müdürlüklerine bildirsinler" dedi.