Mermi kovanı

Erzurum'un Hınıs ilçesi HDP'li Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat, öz yönetim ilan edip bir vatandaşı kendisi yargıladığı için tutuklandı. Köprüköy'de ise HDP ilçe başkanının arı kovanlarından kaleşnikof ve çok sayıda mühimmat çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2015 Güncelleme 16 Ekim 2015, 01:48
Mermi kovanı

İÇİNDEKİLER

Erzurum'un Hınıs ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat, bölücü terör örgütü PKK adına sözde Adalet Komisyonu kurduğu ve bir vatandaşı yargılayarak cezalandırdığı" iddiasıyla tutuklandı. Alınan bilgiye göre, dün gözaltına alınan Fırat'ın yanı sıra DBP Hınıs İlçe Başkanı Emin Aydın, DBP Tekman İlçe Başkanı Aydın Durdeniz ve Tekman Kaymakamlığı'nda çalışan H. D. isimli bir personel, "PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları" suçlamalarıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

ŞEYH SAİD'İN TORUNU ÇIKTI
Belediye Başkanı Fırat'ın, terör örgütü PKK adına "sözde Adalet Komisyonu kurduğu, bir kişiyi burada yargıladığı, vatandaşa para cezası verdiği, vatandaşı ilçeden sürgün ettiği ve sözde mahkemede verilen kararlara imza attığı" iddiasıyla tutuklandığı kaydedildi. Fırat'ın Şeyh Said'in torunlarından olduğu belirtildi. Bu arada Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, ilçe ve köylerdeki PKK yapılanmalarına yönelik yaptığı operasyonlarda HDP Köprüköy İlçe Eşbaşkanı Halil Kapo ve DBP Köprüköy İlçe Eşbaşkanı Necati Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Kapo'nun ikametinde yapılan aramada, bahçedeki arı kovanı içine gizlenmiş 1 uzun namlulu silah ve 1 tabanca ile bu silahlara ait mühimmat ele geçirildi. Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda ayrıca çok sayıda örgütsel doküman bulundu.



Erzurum'a bağlı Köprüköy ilçesi HDP Eşbaşkanı Halil Kapo'ya ait arı kovanlarının içinde kaleşnikof ve çok sayıda mühimmat çıktı. Yapılan operasyonda PKK'ya destek vermekle suçlanan 11 kişi gözaltına alında.




Hınıs'ın HDP'li belediye başkanı Hasan Basri Fırat, kendi adalet mekanizmasını kurmaya kalktı. Basri'nin Şeyh Said'in torunu olduğu öğrenildi.