PegaSUS

Skandalların adresi Pegasus'ta sıra dışı bir olay daha yaşandı. Sarhoş bir yolcu Hatay-İstanbul seferini yapan uçağa bindi. Etrafa laf attı. Hostesler, sarhoş adam yerine onu şikayet edenleri indirmeye kalktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2015 Güncelleme 23 Eylül 2015, 02:37
PegaSUS

İÇİNDEKİLER

Hosteslerin kazan kaldırdığı Pegasus'ta bir skandal daha yaşandı. Yolcular ile "Sarhoş" biri arasında çıkan tartışmada şirket, normalin tam tersi bir uygulamaya imza attı. Normalde sarhoş yolcu indirilirken, Pegasus, onu şikayet eden yolcuları indirmeye çalıştı. Suriyeli yetim çocuklara bayram hediyesi vermek için Hatay'daki etkinliğe katılan bir grup aktivist İstanbul'a dönüş yolunda 40 dakika geciken Pegasus Hava Yoluları'na ait bir uçağa bindi. İlk skandal böyle başladı. Ancak bununla bitmedi. Uçağa bir de alınmaması gereken sarhoş bir yolcu bindi. İşte bu andan sonra uçakta bulunanların yolcuğu tam anlamıyla zehir oldu. Zil zurna sarhoş olan şahıs, diğer yolculara laf attı. Daha sonra yerinden kalkıp sataşmaya başladı. Hostesler uyarılara rağmen bu duruma aldırış etmedi. Söz konusu şahıs uçağı 1 saat daha geciktirdi. Peş peşe gelen skandalların ardından tepkiler arttı.

SUÇLU VATANDAŞ

Bir şahıs hosteslerden birine olaya müdahale etmesine söyledi. Hostes ise şikayet eden yolcuya kızdı. "Kalkın yerinizden, sizi uçaktan indiriyorum" dedi. Vatandaş, neye uğradığını şaşırdı. İkinci şoku ise yardımcı pilotun olaya dahil olmasıyla yaşadı. Yardımcı pilot da şikayet eden şahsı uçaktan indirmek istedi. Ancak, etrafındakilerin müdahalesiyle olay yatıştı. Bu arada etrafa saldıran ve ağır hakaretler eden sarhoş yolcu unutuldu. Uçaktaki kargaşanın suçlusu ise diğer vatandaşlar oldu.

KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRIYOR
Aydın Doğan'ın damadı Ali Sabancı'ya ait olan Pegasus'ta personelin köle gibi çalıştırıldığı, ekiplerin kuralsız ve limit üstü uçmaktan yakındığı ortaya çıkmıştı. Uçucu ekiplerin, yasal üst limit olan 110 saat sınırına dayandırılarak uçurulduğu iddiası şok etkisine neden olmuştu. Emeklerinin karşılığını alamayan, sömürülen ekiplere şirket, uçakta bir kap yemeği bile çok gördüğü, hatta yemek parasını bir simide yetecek kadar yatırdığı belirtilmişti.

Pegasus'un sahibi Ali Sabancı'nın çalışanlarına adeta köle gibi davrandığı belirtildi. Personeline psikolojik baskı yaptığı ve işten attığı iddia edildi.