Baba vatandaş

Şapkasını bırakıp gitti. Kendisinden kalanlar demokrasiye dairdi. Süleyman Demirel, 7 Haziran'da oy kullanmak istedi. Ancak hastane izin vermedi. Onu bir an bile yalnız bırakmayan doktoru Aylin Cesur ise şunları söyledi: Seçimi takip etti. Sonuçlar çıktığında, 'Millet her şeye kadirdir' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2015 Güncelleme 19 Haziran 2015, 00:28
Baba vatandaş

İÇİNDEKİLER

Türk siyasetinin son 50 yılında hep o vardı. "Cumhuriyet Kuşağı" olarak bilinen 1920'lerde dünyaya gelmiş siyasetçilerin başındaydı. 1962'de Adalet Partisi'yle siyasi yaşama atıldı. 7 sene yasaklı kaldı, 6 defa hükümetten gitti, 7 kez de hükümet kurdu. Kişisel tarihi, neredeyse Türkiye'nin darbe ve muhtıra tarihiyle kesişen 91 yaşındaki Süleyman Demirel, maalesef hayatını kaybetti.

SON KEZ GÜNİZ SOKAK'TA...


Şapkasını bırakıp giden Baba'dan geriye ise "Vatandaş Demirel" kaldı. Özel doktoru Aylin Cesur, bir an bile yalnız bırakmadığı Demirel'in son günlerini anlattı. Buna göre Demirel, 7 Haziran seçimlerinde oy kullanmak istedi. Ancak doktorları izin vermedi. O da hastane odasındaki televizyondan seçimleri saniye saniye takip etti. Cesur, seçim gecesi için şunları söyledi: "Kendisinin bilinci son derece açıktı. Seçimleri ve seçim sonrası tüm gelişmeleri takip etti. Sonuçlar açıklandığında 'Millet her şeye kadirdir. Millet ne istiyorsa o yapılmalıdır' demişti. Ölmeden saatler önce ise 'Hiçbir zaman karamsar olmadım. Türkiye'nin geleceği çok iyidir. Güzel şeyler milletimizi bekliyor. Çalışmak ve beraberlik içinde olmak her sıkıntının aşılmasını sağlayacaktır' diye konuşmuştu." Öte yandan Demirel için bugün Ankara'da devlet töreni düzenlenecek. Bu nedenle Atatürk Bulvarı, Meşrutiyet ve Mithatpaşa caddelerinin de bulunduğu bazı yollar trafiğe kapatılacak. Demirel'in cenazesi önce Güniz Sokak'taki evine, oradan TBMM'ye, buradaki tören sonrası da kortej eşliğinde Kocatepe Camii'ne götürülecek. Cenaze daha sonra askeri jetlerin eşliğinde uçakla Isparta'ya uğurlanacak. Demirel, yarın doğduğu topraklarda, İslamköy'deki Çalca Tepe'deki anıt mezar alanında toprağa verilecek.

UNUTULMAZ ANLAR BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Demirel'in vefatı dolayısıyla dün Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretinde bulundu. Yeğenleri ve eski DYP milletvekili İlhan Kesici tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirel'in son 50 yıllık siyasi hayatta farklı bir konumu olduğunu ifade etti. Erdoğan "Özellikle de siyasette edindiği bir yer ile akıllarda kalacak ve unutulmayacak anılar bıraktı" dedi.