Almanya'da skandal!

Esra O. karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Yumurtalıklarında süste teşhisi konuldu. Doktorlar damarını kesti. Komada vefat etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2015 Güncelleme 29 Nisan 2015, 02:00
Almanya’da skandal!

İÇİNDEKİLER

Henüz 21 yaşındaydı! Herkes gibi onun da hayalleri vardı... Ancak, Almanya'daki hastane doktorlarının ihmali sonucu gözlerini hayata yumdu. Esra O., Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde Esslingen'e bağlı Filderstadt şehrinde ailesiyle birlikte sakin bir hayat sürüyordu. Onu tanıyan Alman ve Türkler hep övgüyle söz ediyordu. Eğitiminde başarılı bir öğrenciydi. Ancak, bir anda dayanılmaz bir karın ağrısı başladı. Yaşadığı şehirdeki bir kliniğe gitti. Yapılan tetkiklerde yumurtalıklarında süste teşhisi konuldu. Kendi isteğiyle aynı gün ameliyata alındı. Ancak, Alman doktorlar ameliyat esnasında Esra'nın bir damarını kesti.

'HATA YOKTUR' DENİLDİ
Doktorlar damarın yeniden dikilmesi gerektiğini unuttu. Hatırlamaları ise Esra'nın çok fazla kan kaybetmesinden sonra oldu. Damar dikilene kadar da Türk kızı, komaya girdi. Genç kız, kan takviyesinin düzgün yapılamaması sonucu 1 hafta sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Yaşanan sağlık skandalından sonra savcılığa haber verildi. Doktor hatasının olup olmadığını araştıran savcılık, raporunda 'herhangi bir hata yoktur' açıklamasını yaptı. Genç kızın ailesi ve arkadaşları peş peşe gelen skandal haberlerle yıkıldı. Ancak, Esra'nın gözü yaşlı ailesi hatalıların ceza alması için bilirkişi raporu istedi.