Kraliçe sahip çıktı

Kraliçe'nin medyası, DHKP-C'ye kuryelik yapan Stephan Shak Kaczynski'ye sahip çıktı. İngiliz gazeteleri hep bir ağızdan "O siyasi bir eylemci" derken, Shak'ın DHKP-C ile bağlantısı olmadığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2015 Güncelleme 08 Nisan 2015, 01:57
Kraliçe sahip çıktı

İÇİNDEKİLER

İngiliz Independent, Guardian ve Times gazeteleri, geçen hafta İstanbul'daki DHKP-C operasyonunda tutuklanan Stephan Kaczynski'nin İngiltere vatandaşı bir siyasi eylemci olduğunu yazdı. 52 yaşındaki Stephan Shak Kaczynski, geçen hafta DHKP-C'li teröristlerin Çağlayan Adliyesi'nde yaptığı kalleş saldırı sonrası Okmeydanı'ndaki polis operasyonunda gözaltına alınmış, daha sonra Alman istihbarat servisi BND adına ajanlık yaptığı için tutuklanmıştı. İngiliz medyası dün hep bir ağızdan Shak'a sahip çıktı.

DHKP-C ARAYAN SURİYE'YE BAKSIN

Independent gazetesi
"Kaczynski eski bir Britanya Komünist Partisi üyesiydi. Radikal internet sitesi Cumhuriyetçi Komünist Ağ'ın ileri gelenlerindendi. Kaczynski'nin DHKP-C'nin finansmanını sağlayan kilit isimlerden biri olduğu ve BND'ye (Almanya İstihbarat Servisi) çalıştığı yönündeki iddiaları asılsızdır" diye yazdı. Times Gazetesi ise Kaczysnki'den İngiliz yazar diye bahsetti, BBC'de 8 yıl çalıştığını iddia etti. Kraliçe'nin bir diğer gazetesi Guardian da "Suriye gizli servisi onlarca yıldır DHKP-C ile bağlantı içinde. DHPK-C'yi arayan Türkiye, Stephan'a değil önce Suriye'ye gitmeli" yorumunu yaptı.