Off İstanbul off

Yoğun kar yağışı İstanbul'u esir aldı. Kara, hava ve deniz ulaşımı adeta durdu. TEM otoyolunda ise 50 araç birbirine girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2015 Güncelleme 18 Şubat 2015, 00:00
Off İstanbul off

İÇİNDEKİLER

Tüm yurt Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. İstanbul'da dün sabaha karşı şehrin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, gün boyunca aralıklarla sürdü. Kara, hava ve deniz ulaşımı aksarken, bazı hava ve deniz seferleri iptal edildi. Kar, beraberinde kazaları da getirdi. Büyükçekmece'de, Seyfettin Öpçin'in(40) kullandığı kar küreme aracı kayarak yol kenarındaki 4 katlı bir binaya çarptı. Öpçin ölürken, Reşat Bilmez adlı işçi ise yaralandı.

TEM'DE ZİNCİRLEME KAZA
Kar, beraberinde kazaları da getirdi. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Tipinin şiddetinin arttırmasıyla TEM otoyolunun 8 ayrı noktasında 50 araç birbirine girdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye kurtarıcı aracı ve 112 ambulans çağrıldı. İtfaiye yolun çift yönlü kapanması nedeniyle kaza yerlerine ulaşmakta zorluk çekti.
Kumburgaz'da 50 metre arayla iki ayrı kazada TEM otoyolu trafiğe tamamen kapanırken, yüzlerce araç uzun kuyruklar oluşturdu.
TEM otoyolu Çatalca ve Selimpaşa arasında da 3 ayrı noktada 25 araç birbirine girdi. Belediyle ekipleri TEM otoyolunda tamamen buzlanan zemini tuzlamak için zor anlar yaşadı. İstanbul'da dün meydana gelen kazalarda toplam 6 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

ANADOLU KARALTINDA
Kar Trakya, Kocaeli, Sakarya, Düzce Bolu, Eskişehir, Zonguldak, Bartın, Düzce, Çorum, Ordu, Samsun, Sinop, Kayseri'de etkili oldu. Batı Karadeniz'deki birçok ilde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti.
Bolu Dağındaki yoğun kar yağışı nedeniyle trafik aksadı.
Kocaeli'ndeki yağış öğle saatlerinde bir ara doluya dönüştü. Doğu Anadolu'da da başta Erzurum olmak üzere birçok ilde de kar yağışı başladı.

SICAKLIK 10 DERECE DÜŞTÜ
Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime Samsun ve Kastamonu'nun Cide ilçesinde 2 gün, Bingöl, Zonguldak ve Sinop ile Kastamonu'nun 7, Ordu'nun 2 ve Yozgat'ın 1 ilçesinde bir gün ara verildi. Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Ordu, Sinop, Samsun, Erzurum, Bitlis ve Ağrı'da 800 köyün yolu ulaşıma kapandı.
Hava sıcaklığının, Kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağını bildiren meteoroloji, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don, denizde ise fırtına uyarısı yaptı.

KAZA SEFERLERİ AKSATTI
Beylikdüzü'nde şiddetlenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Haramidere'de bir metrobüs kayarak, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Bu kaza, tüm hattaki seferleri olumsuz etkiledi. Metrobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken, bazı duraklarda vatandaşlar, ilerleyemeyen metrobüsten inip, yürüyerek yoluna devam etti. Metrobüs seferlerinin aksaması nedeniyle bazı vatandaşlar da Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.

TEM KAPANDI
Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı sonucu Karayolları ekipleri, dün akşam TEM Otoyolu'nu tedbir amaçlı kapattı. Yolda tuzlama çalışması başlatan ekipler, araçları D-100 karayoluna yönlendirdi.

OKULLAR BUGUN TATiL
İstanbul Valiliği, kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden, bugün okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin idari izinli sayılacağını da duyurdu.