Cumhuriyet'in divasına veda

Usta sanatçı Müzeyyen Senar'dan üzücü haber geldi. Atatürk'ün en sevdiği sanatçılar arasında bulunan Senar, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede zatürreeye bağlı nedenle hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2015 Güncelleme 09 Şubat 2015, 02:04
Cumhuriyet’in divasına veda

İÇİNDEKİLER

Türk Sanat Müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar, İzmir' de zatürree teşhisiyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sanatçı, 2 Şubat tarihinden itibaren hastanenin "Dahiliye Servisi"nde tedavi görüyordu. Müzeyyen Senar, kısmi felç nedeniyle uzun süredir yürüyemiyor ve konuşamıyordu. Usta sanatçının kızı Feraye Işıl, annesinin dün sabah yaşamını yitirdiğini bildirdi. Işıl, yaptığı açıklamada, zatürree teşhisiyle tedavi altında tutulan annesinin sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini kaydetti. Yaşlılığa bağlı hastalıklarının 24 saat tıbbi kontrol altına tutulabilmesi amacıyla kızı Feraye tarafından Urla ilçesindeki yaşlı bakımevine yerleştirilen Müzeyyen Senar, 15 Ocak'ta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada 13 gün tedavi görmüştü.

ERDOĞAN MESAJ YAYINLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan,
usta sanatçının vefatına ilişkin taziye mesajı yayımladı: "Kıymetli sanatçımız Müzeyyen Senar'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Türk Sanat Müziği'nin saygıdeğer ismi Müzeyyen Senar, unutulmaz sesiyle vatandaşlarımızın gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Seslendirdiği eserlerle kültür ve sanat hayatımızda derin izler bırakan Senar, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Müzeyyen Senar'a Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

CENAZE SALI GÜNÜ

Senar'ın cenazesini almak üzere oğlu Ömer Işıl ile aile dostları diş doktoru Sarper Gürol geldi. Ömer Işıl, "Annemi, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, annesinin kabrinin üzerine defnedeceğiz. Tören, Bebek Camii'nde salı günü düzenlenecek. Çok üzgünüz" dedi. Senar'ın cenazesi, dün 13.00'te uçakla İstanbul'a getirildi.

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?
Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden Müzeyyen Senar, 1918 yılında Bursa'da dünyaya geldi. 97 yıllık ömrüne 30'un üzerinde albüm sığdırdı. Türk insanının dilinden düşmeyen "Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim" "Bir Bahar Akşamı", "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" gibi parçaları seslendirdi. Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti'nde kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı.