Katil mantar

Doktor Şahin ve eşi Hülya Yerlikhan marketten mantar ve tavuk aldı. Bu malzeme ile çorba yapan çift fenalaştı. Doktor hayatını kaybetti, eşi yoğun bakıma alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2015 Güncelleme 03 Şubat 2015, 00:00
Katil mantar

İÇİNDEKİLER

İstanbul Pendik'te doktor Şahin Ali Yerlikhan (71) ile eşi Hülya Yerlikhan (58) dünyaca ünlü bir süpermarketten aldıkları tavuk ve mantardan zehirlendi. Olay, Batı Mahallesi, Mektep Sokak'ta yaşandı. İzmit Çayırova'daki özel bir hastanede iç hastalıkları doktoru olarak görev yapan Şahin Ali Yerlikhan ile eşi Hülya Yerlikhan, cumartesi günü bir süpermarketten tavuk ve mantar aldı.

HAREKETSİZ BULUNDULAR
Aldıkları malzemeyle çorba yapan çift, akşam fenalaştı. Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan gelinleri, çifti çalıştığı hastaneye götürdü. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan çift, serum verildikten sonra evlerine yollandı. Ancak çift, pazar sabahı telefonlara yanıt vermeyince yakınları meraklandı. Çilingir yardımıyla kapıyı açtırıp içeri girdi. Çiftin akrabaları, Şahin'i mutfakta hareketsiz yatarken eşi Hülya Yerlikhanda titrer halde buldu. Durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri doktor Şahin'in mutfakta hayatını kaybettiğini belirledi. Hülya Yerlikhan ise apar topar hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Gıda zehirlenmesi iddiaları üzerine soruşturma başlatılırken, çorbadan alınan numune laboratuvara yollandı. Çiftin kalp cerrahı olan ve ABD'de bulunan oğullarına acı haber ulaştı. Kalp hastalığı da bulunan Şahin Ali Yerlikhan'ın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp'a gönderildi.

Erdoğan YAPIK