Aydın doğanlar!

Aydın Doğan'ın düşünce Hürriyet'i yine sınır tanımadı. Gazetenin ilavesi dün Orhan Pamuk'a "Türkiye'de büyük korku var", manken Didem Soydan'a ise "Türkiye'de yaşamaktan utanıyorum" dedirterek nefret tohumları ekmeye devam etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2014 Güncelleme 08 Aralık 2014, 01:53
Aydın doğanlar!

İÇİNDEKİLER

YILLARDIR Türkiye'nin en provokatif haberlerini yaparak ülkeyi sürekli gerginliklere iten Hürriyet, bir kez daha kutuplaştırıcı haberlerle yurt dışındaki ortaklarının emirlerini yerine getirmeye devam ediyor. Yayın ilkelerinde "Yahudi vatandaşları ve İsrail devletinin çıkarlarını korumak" yazan Axel Springer'in ortağı olduğu gazete, son olarak aynı gün içinde beş vukuata imza atarak adeta rekor kırdı. Aydın Doğan'ın gazetesi kendi tabiriyle 'aydın' diye yutturmaya çalıştığı isimlerle yaptığı röportajlar ve yazarları vasıtasıyla yine kendi ülkesini yerden yere vurdu.

KORKULU TÜRKİYE: Gazetenin hafta sonu ilavesinde Çınar Oskay, yeni çıkan kitabı için Orhan Pamuk'la konuşurken, sıra dışı görünmek için sürekli ülkesini eleştiren Pamuk, "Türkiye'de düşünce özgürlüğü ne yazık ki çok kötü vaziyette. 'Yerlerde sürünüyor' demeyeyim de ne diyeyim? En kötüsü, bir korku var. Herkes korkuyor, onu görüyorum. Freedom House gibi kurumlar söylüyor ama ben de söylüyorum: Türkiye'de düşünce özgürlüğü yerlerde sürünüyor" diye konuştu. Hükümete karşıt gazetecilerin işlerine son verildiğini iddia eden Pamuk, röportajı yaptığı gazetenin son aylarda onlarca kişiyi ve yazarlarını işten attığını ise unuttu.

UTANMAZ YAZAR: Hürriyet'te moda yazarlığından siyasete geçiş yapan ama her siyasi yazısında cahilliği ortaya çıkan Melis Alphan ise Cumhurbaşkanı için "İktidar sanatı destekleyebilir, desteklesin de. Ama bunu Ece Erken'lerle mi yapacak?" deyince karşısında Ece Erken'i buldu. İkili Twitter'da atışırken Alphan'ın "Utanıyorum aslında sizinle yazışmaya" lafı üzerine Ece Erken, "Burada utanıyorsun ama köşende utanmıyorsun" yanıtını verdi.

ORANTISIZ ZEKA!: Hürriyet'in hafta sonu ekinin bir başka muhabiri Savaş Özbey ünlü oyuncu Russel Crowe'a, "Yeni Zelanda ve Avustralya'yı Müslümanlar'ın keşfettiğini biliyor muydunuz?" sorusunu sorarak 'orantısız zeka' kullandı. Crowe'dan ise nezaketen "Evet, olabilir. Bazı haritalar görmüştüm ben de" cevabı geldi.

CEHALETİNİ YAZDI, FARK ETMEDİ: Hürriyet'in ilavesinde köşe yazan Gürse Birsel ise tam manasıyla cahilliğini kendi kendine dile getirdi. Okullara Osmanlıca dersinin getirilmesini eleştiren Birsel, "Çocuklara Osmanlıca değil, en azından 1900'lerin başında yazılmış bir romanı anlayabilecekleri kadar Türkçe öğretmek" gerek diyerek bahsettiği yıllarda kullanılan dilin Osmanlıca olduğunu bilmediğini itiraf etti.

POPOSUNDAN MEMNUN, TÜRKİYE'DEN DEĞİL: Hürriyet'in provokatif işlerine imza atan Ayşe Arman, bir mankeni, dünyaca ünlü düşünür gibi göstererek algı operasyonuna devam etti. Röportajda genel olarak poposunun güzelliğinden bahseden manken Didem Soydan, Arman'ın "Bugünün Türkiyesi'nde yaşamaktan memnun musun?" şeklindeki sorusuna "Utanıyorum. Yönetim şeklinden utanıyorum. Yönetimin insanlara karşı tavrından, hitap biçiminden, eşitsizlikten, adaletsizlikten, hepsinden utanıyorum" yanıtını verdi.