Aslı'nın Baş'ını yaktılar

Aslı Baş'ın ölüm nedeni karanlıkta kaldı! Dinleme kayıtları ise şok etkisi yarattı. Paralel yapıya yakın işadamı Kalkavan'dan yardım isteyen Ahmet Bayer'in aklanmak için Ayşe Arman'a 'güzel bir röportaj' verdiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2014 Güncelleme 24 Ekim 2014, 01:21
Aslı’nın Baş’ını yaktılar

İÇİNDEKİLER

2003 Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 21 Temmuz 2010'da turizmci sevgilisi Ahmet Bayer'in Bodrum'daki villasının terasından düşerek can verdi. Olayın, "intihar olup, olmadığı" sorusuna cevap arandı. 2 farklı rapor ise kafaları karıştırdı. ODTÜ'nün hazırladığı raporda "İntihar yok" denilirken, Adli Tıp raporunda ise Baş'ın intihara meyilli olduğu belirtildi. Bu raporun ardından turizmcinin tutuklanan 2 oğlu Hakan-Volkan Bayer, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Baş'nın ölümünün ardındaki sır perdesi aralanmadı. Jandarmanın sümenaltı ettiği ses kayıtları ise paralel yardımı ve rüşvet çarkını ortaya çıkarttı. Tapelere göre, Bayer olaydan aklanmak için paralel yapıya yakınlığıyla bilinen işadamı İhsan Kalkavan'dan yardım istedi.

'HAKKIMIZDA İYİ OLACAK'
Kalkavan'ın Bayer'e yardım için cemaatin Bodrum sorumlusu Z.Y.'yi görevlendirdiği ve "Avukat işini bana bırak. Hedefimiz ilk celsede işi bitirmek" dediği kaydedildi. Bayer'in C. isimli bir avukatla yaptığı rüşvet pazarlığı da dinlemeye takıldı. Oğullarının tutuklanmasıyla panikleyen Bayer'in, avukat aracılığıyla bir başka avukat Hakan T.'ye para ulaştırdığı ses kayıtlarına yansıdı. Bayer'in, avukatıyla yaptığı bir konuşmada ise "Ayşe Arman'la güzel bir röportaj yaptık. Hakkımızda iyi olacak" dediği ortaya çıktı.

SAVUNMA HÜRRİYET'İ
Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın adının tapelerde geçmesi, gözleri ünlü gazetecinin Ahmet Bayer ile yaptığı röportaja çevirdi. 9 Eylül 2012 tarihli, "Gitmemi mi istiyorsun? Gidiyorum' dedi. Ama odama değil ölüme!" başlıklı röportaj, "işadamını aklamaya yönelik operasyon" olarak yorumlandı. Arman'ın röportajında Aslı Baş, kıskanç, kişilik bozukluğu olan ve intihara meyilli bir kişi gibi gösteriliyor. Ahmet Bayer ve 2 çocuğu ise haksız yere suçlanan masumlar profili çiziyor.