Gerçek terör

Doğan Grubu ile paralel medya İstanbul'da tramvayda çekilen bir videoyu yayınladı. Görüntüdeki kişilerin IŞİD militanı olduğunu açıkladı. Ancak o gençlerden biri olan F.E., tamirci çırağı çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2014 Güncelleme 24 Eylül 2014, 00:42
Gerçek terör

İÇİNDEKİLER

ABD saldırıya geçti. IŞİD mevzilerini etkisiz hale getirdi. İstanbul'daki "algı operasyonu" ise hüsranla bitti! Zira geçen hafta odatv adlı internet sitesinde yayınlanan şok görüntünün gerçek olmadığı tespit edildi.

CEMAAT YİNE SAHNEDE
Söz konusu internet sitesi, Bağcılar-Kabataş hattındaki tramvayda çekilen görüntüyü servis etti. Videodaki, sakallı ve üzerinde IŞİD tişörtü bulunduğu iddia edilen gençlerin IŞİD militanı olduğu belirtildi. Şok video, Doğan Grubu ile paralel yapının internet siteleri tarafından anında ilk habere çekildi. Aktifhaber.com'da da yer alan görüntülerden sonra polis harekete geçti. İddialar incelenirken A.E isimli bir vatandaş emniyete giderek görüntülerdeki kişilerden birinin oğlu F.E ve arkadaşı olduğunu söyledi. Baba A.E.'nin ifadesi üzerine emniyete çağrılan F.E. de iddiaları kabul etmedi. F.E. "Bostancı'da bir tamircide çalışıyorum. IŞİD ile de bir bağlantımız yok. Ortaya atılan haberlerin hepsi yalan" dedi. F.E., daha sonra serbest bırakıldı.

Ferit ZENGİN