Hürriyet'e ateş düştü

Hocanın tapelerini yayınlamayan Hürriyet'te deprem yaşandı. Pensilvanya ziyaretçisi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile Gülen'in 'Prensi' Eyüp Can, görevden alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2014 Güncelleme 09 Ağustos 2014, 01:57
Hürriyet’e ateş düştü

İÇİNDEKİLER

Paralel ihanet çetesinin darbe planı, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile ortaya çıktı. Fethullah Gülen ile örgütünün marifetleri tek tek kanıtlandı. Aydın Doğan ve medyasının da cemaat ile iç içe olduğu ortaya çıktı. Hürriyet gazetesi, cemaatin yayın organları ile dil birliği yaptı. Kimi zaman da aynı manşetleri attı. Hatta Enis Berberoğlu yönetimindeki Hürriyet'in manşetlerinin bizzat Zaman'ın yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı tarafından atıldığı iddia edildi.

SABANCI AÇIKLADI
İşte cemaatin Hürriyeti'nde dün şok bir gelişme yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu görevden alındı. Doğan Grubu'nun internet üzerinden yayın hayatına devam eden gazetesi Radikal'in Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık'ın da grupla ilişiği kesildi. Gündeme bomba gibi düşen haberi Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı duyurdu. Enis Berberoğlu, çalışma arkadaşlarına kısa bir konuşma yaparak veda ederken, Vuslat Doğan Sabancı da kendisine teşekkür etti.

ZAMANA BAK
Berberoğlu'nun görevini bir süreliğine Fikret Ercan'ın yürüteceği belirtildi. Hürriyet'teki depremi ilk duyuran ise cemaatin yayın organı olan Today's Zaman oldu. Today's Zaman, "Berberoğlu baskıyla istifa etti" diyerek Türk hükümetini Amerika ve Avrupa'ya şikayet etti.

DAMAT SİNYALİ VERMİŞTİ
Öte yandan Hürriyet'teki depremin ilk sinyalini Aydın Doğan'ın damadı olan Mehmet Ali Yalçındağ vermişti. Bir süre önce kayınpederinin şirketlerinden ayrılan ve Rus arama motoru YANDEX'in başına geçen Yalçındağ, medyanın çok fazla siyasi olduğunu, bunun da okuyucuda güven erozyonu oluşturduğunu söylemişti. Mehmet Ali Yalçındağ, "Hiçbir medya grubu iktidara dur diyemez" demişti. Sözcü gazetesini de eleştiren Yalçındağ, "Sözcü gazetecilik yapmıyor. Kampanya yürütüyor" ifadelerini kullanmıştı.

* Gülen'in prensi olan Eyüp Can Sağlık'ın Doğan macerası bitti. Yazar Elif Şafak'ın kocası olan Eyüp Can, geride bir enkaz bıraktı. Sağlık, bir zamanların ekonomi gazetesi olan Finansal Forum'u basın hayatından sildi. Daha sonra Referans'ı kuran Eyüp Can, bu kuruluşu da ortadan kaldıran isim oldu. En son ise Radikal'i batırdı. Sağlık'ın başında bulunduğu Radikal'in internet sitesinin son bombası ise Gazze olmuştu. Sağlık, Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail için "İsrail saldırı altında" başlığını atmıştı.