Paralel yönetici Zek

Bolu'ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz, İstanbul'daki lojmanında krize neden oldu. Yeni yönetim seçilirken, başkanlığı bırakmayan Öz paralel yönetimin başında olduğunu açıkladı. Terk etmesi gereken evi ise boşaltmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2014 Güncelleme 16 Temmuz 2014, 00:59
Paralel yönetici Zek

İÇİNDEKİLER

Bir zamanlar Türkiye'nin en önemli davalarına bakan Savcı Zekeriya Öz, şimdi apartman yöneticiliğinin derdine düştü. Öz, Bolu'ya atanmadan İstanbul Bahçelievler'de ailesiyle birlikte yaşadığı lojmanda yöneticiydi.

3 GÜNDE TERK ETMELİ
Öz, 3 ay önce yeni görevine başlamasına rağmen lojmanı boşaltmadı. Lojman sakinleri, yeni yönetimi seçmek için bir ay önce toplandı. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadı. İkinci toplantıda "Birinci toplantıda yeter sayı sağlanmazsa, ikinci toplantıda karar yeter sayısı katılanların salt çoğunluğudur" hükmü işletilerek 3 hakimden oluşan yeni bir yönetim seçildi. Yeni yönetim, eski yönetimden karar defteri ve belgeleri istedi. Ancak 2 gün sonra eski yönetimden defter yerine duyuru geldi. Lojmana asılan duyuruda "Yapılan seçim hukuka aykırı ve geçersiz. Eski yönetim, Öz başkanlığında göreve devam ediyor" dendi. Bu durum lojmanda paralel yönetim tartışmalarına neden oldu. Bu arada oturma süresi 17 Temmuz'da dolan Öz, lojmanda ikamet süresinin uzatılması için başvuruda bulundu. Ancak Öz'ün bu talebi reddedildi. Öz'ün 3 gün içerisinde lojmanı boşaltması gerekiyor.

200 TL ÖDEMEMEK İÇİN
Lojmanda yönetici hariç herkes ayda 200 lira ödüyor. Sitede 30 hakim ve savcı ailesi ile yaşıyor. Zekeriye Öz'ün başkan olduğu yönetimde aidatlar elden toplanıyordu. Yeni yönetim ise aidatların bankaya yatırılmasını istedi. Yönetimin kimde olduğu karışınca lojman görevlisi Vakkas S., aidatı nasıl toplayacağını bilemediğini ve çok zor durumda kaldığını söyledi.