Kangal boğan

Kangal'ın saldırısına uğrayan eski komando, köpeğe karşı aynı taktikle karşılık verdi. Yaralanmasına rağmen altına aldığı cins köpeği boğarak öldürdü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2014 Güncelleme 12 Haziran 2014, 00:00
Kangal boğan

İÇİNDEKİLER

Aydın'da bir şahıs kendisini ısıran Kangal köpeğini boğdu. Olağan dışı olayların haber olabileceğini belirtmek için habercilikte kullanılan "Köpek insanı ısırırsa değil insan köpeği ısırırsa haber olur" sözüne benzer bir olay Aydın'da yaşandı. Aydın'ın Köşk İlçesi'ne bağlı Ovaköy Mahallesi'ne bir şahıs kendisini ısıran çoban köpeğini boğdu. Şahıs hastaneye kaldırılırken, vatandaşın boğduğu koskoca Kangal köpeği de telef oldu.

BÜYÜK MÜCADELE
İlginç olay dün akşam saatlerinde Mehmet S.'ye ait besihanede meydana geldi. Köyde yaşayan Nazmiye İnce, komşusunun besihaneden kaçan buzağıyı yakalayıp getirince, ipini koparan köpeğin saldırısına uğradı. Kadının yardım çığlığı üzerine ahıra giren köy sakinlerinden Mustafa Yaşar Yılmaz, köpeğe müdahale etmek isteyince köpek bu defa kadını bırakıp Mustafa Yaşar Yılmaz'a saldırdı. Köpekle boğuşmaya başlayan Yılmaz, aynen köpeğin taktiklerini kullanarak yaklaşık 15 dakika boğuştu. İkilinin mücadelesinde sağ ayağı ve sol eli parçalanan Yılmaz, yaklaşık 100 kilo ağırlığında 2 metre boyundaki Kangal köpeği boğmayı başardı. Olayda köpek telef olurken, Mustafa Yaşar Yılmaz ambulansla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Askerliğini komando olarak yaptığını ve gençliğinde dövüş sporları ile ilgilendiğini belirten Mustafa Yaşar Yılmaz, "Köpekle uzun süre boğuştuk. Sonunda köpeği boğmayı başardım. Canı çıktıktan sonra elimi ağzından çıkarabildim" diye konuştu.