Çözümsüz

CHP Kürt sorunu ile ilgili yol haritası hazırladı. Ancak Kılıçdaroğlu, 17 maddeyi hatırlayamadı. Bu da partinin neden muhalefette kaldığını kanıtladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2014 Güncelleme 07 Haziran 2014, 02:56
Çözümsüz

İÇİNDEKİLER

Türkiye, çözüm sürecine kilitlendi. Ana yürekleri "Artık ağlamak istemiyoruz" deyip hükümetin hazırladığı tüm adımlara destek verdi. Hükümet çözüm için tüm imkanlarını seferber ederken CHP şimdiye kadar hep uzak kaldığı sorunu çözüm önerileri hazırladı. Bu kapsamda 17 maddelik bir yol haritası oluşturuldu. Ancak Doğu'ya uzak olan CHP, kendi yolunu bulamadı! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam gazeteci Erhan Çelik'in sunduğu programa katıdı.

CEVAP VEREMEYİNCE...
Kürt sorunun çözümü konusunda CHP'nin 17 maddelik bir manifesto hazırladığını açıkladı. Çelik, "Kürt sorunun çözümü için ilk üç şey nedir?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Seçim barajının kaldırılmasıdır" diyerek barajın nasıl kaldırılacağını açıkladı. Erhan Çelik "İkincisi nedir?" diye sorunca Kılıçdaroğlu "Şu anda aklımda değil, bilseydim hepsini getirir burada konuşurduk" dedi. Bunun üzerine Çelik, Kılıçdaroğlu'nu daha fazla mahcup etmemek için "Söylediğiniz 17 maddeye CHP'nin internet sitesinden bakacağız" diyerek başka bir konuya geçti. İşte ekrana yansıyan bu görüntü CHP'nin neden muhalefette kaldığını gözler önüne serdi.