Paralel aday

En önemli Gülen okullarından olan Yamanlar Koleji'nde görevli bir öğretmen, cemaatin Köşk planını ele verdi. Kayıtlarda "Haşim Kılıç Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Abdullah Gül'ün kulakları sağır, Başbakan'ı zaten bu gidişle halkımız seçmez" diyen öğretmen Pensilvanya'nın Köşk planını ortaya çıkarmış oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2014 Güncelleme 28 Nisan 2014, 17:31
Paralel aday

İÇİNDEKİLER

Gülen örgütünün, 30 Mart öncesi seçim koordinasyon merkezlerine çevirdiği okullardan, örgüte yakın İzmir'deki Yamanlar Eğitim Kurumları'nda 'Paralel fetva' verildiği ortaya çıktı. "AK Parti'ye oy veren günaha girer" denilen fetvalardan biri de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la ilgiliydi. Yerel seçimden önce Kılıç'la ilgili "Haşim Kılıç da Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Abdullah Gül'ün kulakları sağır, Başbakan'ı zaten bu gidişle halkımız seçmez, Haşim Bey, 'Aradan ben sıyrılırım' diye düşünüyor. Ondan dolayı da AK Parti tabanını kaybetmemek için çıkan yasaları onaylıyorlar" dedi.

EĞİTİM YERİNE SİYASİ PROPAGANDA
Cemaatin en önemli okullarından birinde bir öğretmenin bu iddiaları son derece kesin bir dille söylemesi ise "Pensilvanya, Haşım Kılıç ile anlaştı. Köşk'e aday olarak Kılıç'ı belirledi" şeklinde yorumlandı. TAKVİM, bir öğretmenin ses kayıtlarına ulaşarak, örgüte yakın olan İzmir'deki Yaman Eğitim Kurumları'nda öğrencilere eğitim yerine siyasi mesajlar verildiğini de ortaya çıkardı. Siyasi propaganda yapan Gülen örgütü üyesi öğretmenin konuşması özetle şöyle:

AK PARTİ'YE OY VERMEK GÜNAH!
Eğer bu seçimde AK Parti birinci parti çıkarsa Başbakan bu işe ciddi ciddi girişecek. Anladınız mı? O yüzden bu seçimde AK Parti birinci parti çıkmamalı. Anladınız mı?
AK Parti'ye oy veren herkes Başbakan'ın bu zulmüne onay vermiş ve de ortak olmuş olur, günaha girer, haram işlemiş olur. Oy kullanacak olan çevrenize bunu bildirin.
Yaptıkları sadece Hizmet'e zarar veriyor. Vatana zarar veriyor, millete zarar veriyor, sana zarar veriyor. O yüzden AK Parti'ye oy vermeyin arkadaşlar, bu seçim çok kritik bir seçim.
Türkiye böyle bir kritik seçim yaşamadı söyleyeyim. Başbakan kafirle işbirliği yapıyor, bu tam münafık tarifidir. Münafıklar sıkışınca kafirlere sığınır Kuran-ı Kerim'de bunlarla alakalı ayetler var.
Bu seçimde AK Parti açık ara birinci çıkarsa Allah muhafaza, nasıl olsa bu halk bana güveniyor diyecek. Durum çok tehlikeli. Bakın buna dikkatleri çekiyorum.
Kılıç da Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Abdullah Gül'ün kulakları sağır, Başbakan'ı zaten bu gidişle halkımız seçmez, Haşim Bey 'Aradan ben sıyrılırım' diye düşünüyor. Ondan dolayı da AK Parti tabanını kaybetmemek için çıkan yasaları onaylıyorlar.

CHP İÇİN ÇARK ZAMANI
Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yılı dolayısı ile düzenlenen törende hükümeti ve Erdoğan'ı hedef alan Haşim Kılıç'a en büyük destek CHP'den geldi. Kılıçdaroğlu, Haşim Kılıç'ın siyasi değil bir hukuk adamı olarak hukuki bir konuşma yaptığını dile getirdi ve kendisini tebrik etti. Ancak bugün Haşim Kılıç'a destek veren CHP, geçmişte kendisini istifaya davet ediyordu. Kılıçdaroğlu, Haşim Kılıç'ın hukuk mezunu olmadığını ve bu yüzden söylediklerinin geçerli sayılmayacağını bile dile getirmişti. CHP içinden bir çok isim bu fikre destek verirken, Zaman gazetesi de geçmişte Kılıç'ın istifa etmesi gerektiği şeklinde haberler yapmıştı.

CEMAAT ARKANDA
Haşim Kılıç'ın paralel yapıyı destekleyen sözleri akıllara 25 Mart 2014 günü Gülen cemaatinin çekirdek kadrosundaki isimlerden Halit Esendir'in verdiği röportajdaki sözleri akıllara getirdi. Esendir o röportajda "Çankaya'ya Meral Akşener veya Haşim Kılıç çıkacak. Devlet aklı Çankaya'da bir AK Partili yerine böyle bir adamı görmek istiyor. Haşim Kılıç'a cemaat de destek verecek. CHP de verecek. MHP de verecek. Yüzde 90 Haşim Kılıç Çankaya'ya çıkacaktır. O yasaları iptal etmezse, bunu yapmazsa Meral Akşener olacak gibi görünüyor" diyerek cemaatin Kılıç'a destek vereceğini açıkça belli

Furkan HAYKIR