F-ransız imam

Çözüm sürecini hedef alan paralel çetenin izi Fransa'ya uzandı! Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in katil zanlısı Ömer Güney'in akıl hocası emniyet imamı Kozanlı Ömer çıktı! İki Ömer, suikastten önce tam 7 kez Türkiye'de yüz yüze toplantı yapmıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2014 Güncelleme 15 Mart 2014, 00:25
F-ransız imam

İÇİNDEKİLER

Tarihler 9 Ocak 2013'ü gösterdiğinde Paris sokakları derin kurşun sesleriyle yankılandı! Terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan, Gare du Nord'daki binada öldürüldü. Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda gerçekleştirilen suikast çözüm sürecinde işlenince soru işaretleri de peşpeşe geldi.

'İKİNCİ AĞCA OLACAKSIN'
İşte Fransız makamları tarafından sürekli karartılmak istenen bu dosyada önemli bir iz tespit edildi. Türkiye karanlık suikasti aydınlatmak için devreye girerken yine paralel izler belirdi. Katil zanlısı Ömer Güney'in yolu, Gülen örgütünün 'emniyet imamı' Osman Hilmi Özdil nam-ı diğer Kozanlı Ömer ile kesişti. İddiaya göre Güney, paralel şebekenin Avrupa yapılanmasına istihbari bilgi sağlıyordu. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte de Türkiye ziyaretlerini sıklaştırdı. Güney, Kozanlı Ömer ile 4 kez Ankara'da 1 kez de İstanbul'da biraraya geldi. Hatta bu sırada Osman Hilmi Özdil, "Sen ikinci Ağca olacaksın" diyerek Güney'i cinayetleri işlemesi için teşvik etti. Ve 3 PKK'lı kadın, 9 Ocak'ta Fransa'nın başkenti Paris'te öldürüldü.

HEDEFTE BDP'LİLER VARDI
Ancak çözüm sürecini hedef alan bu plan bitmemişti. Zira iddiaya göre suikastler sürecekti. Bu kez hedef cinayetleri incelemek için Fransa'ya giden BDP heyetiydi. İddiaya göre paralel örgüt heyette yer alan Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş'a suikast düzenleyecekti. Ancak Güney'in baskılara rağmen bu cinayetleri işleyemediği kaydedildi. Çözüm sürecini her koşulda hedef alan şebekenin, Paris cinayetlerinin başarısız olması durumunda ise farklı bir planı vardı. Son suikastin hedefindeki isim PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok'tu. Bu arada paralel örgütün Avrupa'nın bazı kentlerinde çeşitli militanları bulunduğu öne sürüldü. İddiaya göre bu militanlar suikastler için uykuda tutuluyordu.

FRANSIZ DESTEĞİ!
Oslo görüşmelerini Fransa istihbaratı üzerinden aldığı ses kayıtları ile sabote eden paralel örgüt, 9 Ocak'taki cinayetlerle yine çözümü hedef aldı. Ancak paralel çete, Paris cinayetlerini MİT'in üzerine yıkmaya çalıştı. Çetenin 'MİT imamı' Murat Karabulut vasıtasıyla 2 balya 'hologramlı kağıt' çaldığı da ortaya çıktı.

GARİP HIRSIZLIK
Paris suikastını araştıran anti terör yargıcı Jeanne Duye'nin evine geçtiğimiz Ekim ayında hırsız girdi. Hırsız veya hırsızlar, "hassas" dosyaların bulunduğu dizüstü bilgisayarını çaldı. Duye'nin yüksek güvenlik önlemleriyle korunan evine nasıl hırsız girdiği ise cevaplanamadı!

GÜLEN KANKALAR

Cinayetlerin en önemli sanığı konumundaki Ömer Güney'in doğrudan Gülen örgütü ile ilişki içinde olduğu belirlendi. Güney'in geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ses kaydında görüştüğü kişinin ise Gülen örgütünün 'emniyet imamı' Kozanlı Ömer olduğu iddia edildi. Hatta Güney'in cinayet öncesi defalarca Türkiye'ye gittiği tespit edildi. Emniyet imamı ile Paris zanlısı, 2010-2013 yılları arası 7 kez bir araya geldi.