2 numara

Paralel Adalet Bakanı Ahmet Can'dan sonra yargıdaki en etkili imam olan Osman Karakuş da deşifre oldu. HSYK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'taki kararlarda Karakuş'un parmağı çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2014 Güncelleme 05 Şubat 2014, 02:04
2 numara

İÇİNDEKİLER

TAKVİM, paralel devletin yargıdaki gizli yapılanmasını yöneten kilit isimlerden birine daha ulaştı. Paralel devletin Adalet Bakanı gibi görev yapan Ahmet Can'ın yanı sıra Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'a bakan üst yargı imamı Osman Karakuş'un da paralel yapıda önemli role sahip olduğu öğrenildi. İddialara göre üst yargıdaki kritik davaları etkileyen kişi olan Karakuş, Ahmet Can'dan sonra paralel devletin en etkili hukukçusu olarak görev yaptı. Paralel yapının tezgahına göre kritik davalar öncesinde kurulan paralel mahkemede Osman Karakuş, davası yürüyen kişilere giderek cemaate menfaat sağlayacak teklifler götürdü. Tehdit gibi yapılan teklif kabul edilirse, paralel hakim Karakuş, adli sistem içindeki adamlarını bilgilendirerek davaların düşmesini sağladı. Karakuş, teklifini kabul etmeyenlerin ise kalemini kırdı ve hukuka aykırı bir çok cezalandırma yapıldı. Osman Karakuş'un şimdilerde HSYK ile ilgili yasa sürecini yakından takip ettiği ve sürecin, paralel devletin aleyhine sonuçlanmaması için yoğun lobi çalışması yaptığı belirtiliyor.

AZİZ YILDIRIM'A GİTTİ Mİ?
Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Osman Karakuş, daha sonra bu görevi yine cemaatin etkili isimlerinden Hakan Özdöl'e bırakmıştı. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na getirildikten sonra emekli olan Osman Karakuş, şimdilerde Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu üyeliği de yapıyor. Bu arada Karakuş'un Aziz Yıldırım' ziyaret ederek cemaat adına pazarlık yapan gruptaki Tahkim Kurulu Üyesi olduğu da iddia ediliyor.

POLSAN'I ELE GEÇİRDİLER
Osman Karakuş, büyük bütçesi olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın (POLSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da bir süre yürüttü. Yakın akrabası Oğuz Karakuş da POLSAN'da görev yaptı. Oğuz Karakuş 17 Aralık sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laborutuvarları Daire Başkanlığı görevinden alındı. POLSAN'ın şimdiki başkanı ise Muammer Buçak. Paralel yapının kontrolündeki POLSAN'da 465 milyon TL'nin kayıp olduğu iddia edilmişti.



28 ŞUBAT GİBİ
Osman Karakuş yüksek yargıdaki davalarla ilgilenirken, bir taraftan da büyük şirketlere danışmanlık yapıyor. Karakuş'u danışman olarak bünyesine katan büyük şirket de gruba karşı dava açılma ihtimalinin önüne geçmiş oluyor. 28 Şubat sürecinin generalleri de holdinglere danışmanlık yapıyordu. Osman Karakuş'un, 'cemaatin karakutusu' olduğu ileri sürülen Mustafa Özcan'ın yöneticisi olduğu Kaynak Holding'e bağlı Kale Güvenlik Sistemleri Anonim Şirketi adlı şirketle de bağlantısı olduğu öğrenildi.

GÜLEN'İN DÜNÜRÜ
Osman Karakuş, Fethullah Gülen'in de yakın akrabası. Karakuş'un kızı, Fethullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu ile evli. Yani Osman Karakuş, Gülen ailesi ile dünür. Karakuş ayrıca Gülen'in avukatı Orhan Erdemli ile Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'nin arka tarafında Yurt Sokak'ta Erdem Hukuk Bürosu'nu işletiyor. Orhan Erdemli, Fethullah Gülen'in en önemli avukatı. TAKVİM'in ulaştığı vekâletname belgesinde Fethullah Gülen'in yurtdışında ikamet ettiği için bütün hukuki işlemlerle ilgili olarak Erdemli'yi yetkilendirdiği belirtiliyor. Karakuş'un adı cemaatin Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki Kadrolaşma Faaliyetleri başlıklı istihbarat belgesinde de geçiyor. Belgenin hazırlandığı dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başmüfettiş olan Osman Karakuş'un Gülen cemaati mensuplarının Emniyet'e alındığı dönemde İstanbul Polis Koleji Müdürü olduğu belirtiliyor.

ABDURRAHMAN ŞiMŞEK - FERHAT ÜNLÜ