Yüzde yüz sevinç

Türkiye'nin 7. yüz nakli Recep Kaya'ya (21) yapıldı. Önceki donör siyahi çıkınca hüsrana uğrayan Kaya, mutluluğu 34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün yüzünde buldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2013 Güncelleme 29 Aralık 2013, 00:00
Yüzde yüz sevinç

İÇİNDEKİLER

Ortaokul çağında, babasının silahıyla oynarken yüzünden yaralanan ve son 4 yılda 40'a yakın operasyon geçiren 21 yaşındaki Recep Kaya'nın hayalleri gerçek oldu. Kırklareli'de yaşayan Kaya, Trakya Üniversitesi Hastanesi'nde zehirlenme sonucu beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün yüzüyle hayata gülümsedi.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından Türkiye'nin 7'nci yüz nakli olan Kaya, 24 Eylül'de hayal kırıklığı yaşamıştı. Kaya'ya, bu tarihte bulunan donörün siyahi olması nedeniyle nakil yapılmamıştı. Ancak dün sabah uygun donör bulunduğu haberiyle Recep Kaya havalara uçtu. Mutlu haberi telefonla alan Kaya, "Kara talihi bu kez yendim. Şu an havalarda uçuyor gibiyim. İlk uçakla geliyorum" diyerek sevinç gözyaşı döktü.

YOL PARASINI ESNAF VERDİ
Antalya'ya gelecek parası dahi olmayan Recep için Kırklarelili esnaf para topladı. Yüzünün tedavisi için de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderdi. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Recep Kaya'nın yüz naklinin diğerlerinden farklı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Diğerlerinde tam yüz nakli yaptık. Ancak bu hastada sadece yüzün orta kısmını alacağız. Bu da bir ilk olacak."

HER BAĞIŞ BİR CAN
34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün yüzü 4 saat 10 dakika süren operasyonla Recep Kaya'ya nakledildi. Küçük'ün kalbi, böbrekleri ve gözleri de başka hayatları kurtardı. Recep Kaya'nın halası Ulviye Peközer'e, Türkiye'nin 5. yüz nakli yapılan Recep Sert (solda) ve 3. yüz nakli yapılan Turan Çolak (sağda) destek verdi.


Erdoğan ÖZTÜRK