Ağlatan biber

Eylemlerde göz yakan gazın biberi ABD'deki bir restoranda mönüye girdi. Acı sosu hazırlamak da, yemek de marifet istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2013 Güncelleme 09 Haziran 2013, 00:25
Ağlatan biber

İÇİNDEKİLER

Biber gazının hammaddesi olan acı biber sos olarak kullanılıyor. Gezi Parkı eylemlerinde protestocuların bol miktarda tadına baktığı gazın biberini yemek de pişirmek de hiç kolay değil. New York'taki, Brick Lane adlı restoranda 'Bhut Naga Jolokia' adlı biberin yanı sıra 8 ayrı biberin karışımıyla yapılan Phaal adlı sos köri yemekleri ile servis ediliyor.

PORSİYONU 36 TL
Protestocuların bedava yediği biber gazının sosu, restoranda porsiyonu 20 dolardan (36 TL) satılıyor. Bu sosu hazırlamaya çalışan aşçılar, mutfağa girmeden önce gaz maskesi takıyor. Restoran yetkilileri, "Aşçılarımızın büyük bölümü bu sosu yapmaya yanaşmıyor. Yapacaklar mutlaka gaz maskesi kullanıyor" diyor.

CESARET İSTER...
Phaal adlı sosla birlikte servis edilen yemeği yemek ise büyük cesaret istiyor. 8 biber kullanılan sosun tadına bakanlardan kimisi acıdan ağlıyor, kimisi ise soğuk soğuk ter döküyor. Yetkililer, sırf meraktan bu sosu tatmak isteyenler olduğunu belirtiyor.

GAZ MASKELİ AŞÇIBAŞI

8 ayrı biberden oluşan sosu yapmak için aşçılar mutfağa gaz maskesi ile giriyor. Bu acılı sosun tadına bakan müşterilerden bazıları soluğu hastanede alıyor.

REKOR 4 LOKMA
Porsiyonu 20 dolar olan yakıcı biberden yeme rekoru 4 lokma.