Çakma'k altın

50 kuruş değerindeki külçe altın görünümündeki çakmakları bin ile 8 bin liraya satan 27 kişi gözaltına alındı. Uyanıklar 68 kişiyi 200 bin lira dolandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 02:24
Çakma’k altın

İÇİNDEKİLER

İstanbul polisi İran'dan yurda kaçak sokulan külçe altınların piyasa değerinin altında satılarak dolandırıcılık yapıldığı yönündeki şikayetler üzerine harekete geçti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Tahtakale'den tanesi 50 kuruşa alınan çakmakların kaçak külçe altın olarak bin ila 8 bin lira arasında fiyatla satıldığını tespit etti. Polis, bu yöntemle 68 kişinin 200 bin lira dolandırıldığını belirledi. Kurbanlarını, bankadan maaşını çeken yaşlı kişilerden seçen çete üyelerini 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alan polis, geçen Salı günü operasyon düğmesine bastı. İstanbul'da 9 ayrı ilçede 32 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda çete liderleri oldukları ileri sürülen Akın B.(46) ile Hakan Y.'nin (35) de aralarında bulunduğu 27 kişiyi gözaltına alındı.

SAAT VE BİLEZİKLER
Bu kişilerin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda, 140 adet külçe altın görünümlü çakmak ile yine altın görünümlü saat ve bilezikler ele geçirildi. Asayiş Şube'de sorgulamaları yapılan 27 kişiden ikisi serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 25 kişi ise Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.