İşte aranan bombacılar

ABD elçiliğine saldıran canlı bomba Ecevit Şanlı gibi 14 isim daha var. Emniyet, bu kişileri belirleyip herkesi uyardı: Aman dikkat!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2013 Güncelleme 05 Şubat 2013, 02:39
İşte aranan bombacılar

İÇİNDEKİLER

ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı, gözleri bir kez daha DHKPC'ye çevirdi. "Taşeron" örgütün "canlı bombalar" yetiştirdiğini belirten Emniyet, 15 riskli ismi belirledi. Konsoloslukta kendisini patlatan Ecevit Şanlı da, bu listenin içindeydi! Şimdi geriye "canlı bomba" olarak aranan 14 isim kaldı. Ve Emniyet, tüm birimlere bu kişilerin resimlerini gönderip dikkatli olunmasını istedi.

HEPSİ AĞIR HASTA
Canlı bomba olarak kullanılmak üzere eğitilen bu isimlerin kanser, astım ya da ölüm orucu sonrasında oluşan Wernicke Korsakoff hastası olduğu da vurgulandı. İşte o isimler: Harika Kızılkaya, Seval Aracı, Elif Kaya, Sevgi Dalyan, Ferit Mutlu, Bulut Yayla, Şafak Yayla, Burcu Sönmez, Ali Ercan G., Muharrem K., Murat K., Şemsettin K., İskender G...

GÜL: İKAZ EDİLDİ AMA ÖNLENEMEDİ

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyla ilgili "Emniyet ve istihbarat teşkilatlarımız teyakkuzdaydı ve herkesi ikaz ediyorlardı. Gül, İmralı süreciyle ilgili terör meselesinin Türkiye gündeminden çıkması için herkesin yoğun bir çaba gösterdiğinin de altını çizdi.

DİDEM TUNCAY AYAĞA KALKTI
ABD Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen canlı bombalı saldırısında yaralanan gazeteci Didem Tuncay, dün yoğun bakımdan çıktı. Tuncay'ın sağlık durumuna ilişkin Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr Nurullah Zengin bir açıklama yaptı: Ağızdan gıda almaya başladı. Ayağa kalktı.

Ferit ZENGİN