MiT Fransız kalmadı

Paris'te 3 PKK'lı infaz edildi. Tek şüpheli olan Ömer Güney, cezaevine girdi. Milli İstihbarat Teşkilatı ise suikastın arkasında kimler olduğunu öğrenmek için 4 kişilik özel bir ekibi Fransa'ya gönderdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2013 Güncelleme 25 Ocak 2013, 03:41
MiT Fransız kalmadı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, İmralı ile yeni bir süreç için düğmeye bastı. Amaç, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını ve sınır dışına çıkmasını sağlamaktı. Tam da böyle bir süreçte Paris'te düzenlenen suikast, akıllarda soru işareti bıraktı. Terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı 3 kadın, Kürt Enformasyon Bürosu'nda infaz edildi.

İNTERPOL'Ü UYARDI
Bu suikastın ardından Ömer Güney adlı biri, tek şüpheli olarak tutuklandı. Ama bu tutuklama akıllardaki soruları cevaplamadı. İşte Milli İstihbarat Teşkilatı da bu konuda düğmeye bastı. Türkiye, olayla ilgili detaylı bilgileri İNTERPOL (Uluslararası Polis Teşkilatı) kanalıyla istedi. Elde edilen kamera görüntüleri gibi delillerin paylaşılmasını talep etti.

FRANSA SESSİZ
Ancak Fransa, kendi ülkeleri içinde soruşturulacak bir olay olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye bilgi vermedi. Bunun üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan bir ekibin olayla ilgili bilgileri almak üzere Paris'e gitmesi kararlaştırıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın talimatıyla dört kişiden oluşan bir ekip Paris'e gönderildi. Ekibin, olayla ilgili detaylı bilgileri almak üzere soruşturmayı yürüten savcı ve Fransız istihbarat teşkilatı yetkilileriyle görüşeceği belirtildi.

HARAÇ LİSTESİ BULUNDU
İstihbarat birimleri, Fransa başta olmak üzere üç Avrupa ülkesinde PKK'nın para trafiğinin yanı sıra kimlerin hesabına para aktarıldığına ilişkin haraç listelerine ulaştı. Bu listelerde ünlü Kürt işadamları da vardı. Öte yandan terör örgütü sadece sigara kaçakçılığından yılda 1 milyar TL kazanıyor.

İNFAZDA PARA İZİ!
Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesinin ardında "Örgütün kara parası var" iddiaları üzerine, MİT birimleri ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) devreye girdi. Son 8 ay içinde bankacılık sistemi üzerinden kanlı örgütün Avrupa'daki "kasası" olarak görülen isimlere 22 milyon Euro aktarıldığı tespit edildi. Avrupa ülkelerinde, terör örgütü PKK'ya destek veren yaklaşık 200 dernek ve vakıf bulunduğu belirlendi.

GİZEMLİ ZİYARET
3 PKK'lı kadının infazından sorumlu tutulan Ömer Güney'le ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Buna göre Güney, geçen yıl 22 Ağustos'ta Türkiye'ye geldi. 8 gün boyunca Ankara'da kaldı. Bu sırada pasaportunu değiştirmek üzere emniyete gitti. 10 gün boyunca Ankara'yı gezdi. Güney, Ankara ziyaretinden sonra 30 Ağustos'ta İstanbul aktarmalı olarak Paris'e uçtu. Şimdi polis, Güney'in kimlerle görüştüğünü ve nerede kaldığını araştırıyor.

ŞERiFE GÜZEL - Hazal ATEŞ