Turist Ömer!

Fransa'da 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili tutuklanan Ömer Güney, Kürt derneği üyesi çıktı. İyi Fransızca'sıyla dil bilmeyen Kürtler'e tercümanlık yaptı. 2012'de ise 3 kez Türkiye'ye gelip kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2013 Güncelleme 23 Ocak 2013, 01:20
Turist  Ömer!

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Ocak'ta düzenlenen suikast gündemi sarstı. Terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Kürt Enformasyon Bürosu'nda infaz edildi. Fransız yetkililer, önceki gün Ömer Güney (29) adlı bir şüpheliyi tutukladıklarını açıkladı. Peki kimdi bu Ömer Güney. İşte bu sorunun cevapları arasında ilginç ayrıntılar vardı. Buna göre Güney, Sivas Şarkışla'ya bağlı Polatpaşa Köyü'nde dünyaya geldi. 5 yaşında ailesi ile Fransa'ya gitti. Halasının kızı ile evlendi. Ancak bu evlilik uzun sürmedi.

SEVGİLİSİ PKK'LI BİR KADIN
Eşinden boşanan Güney, 2011'de Gülay A. isimli Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı bir PKK'lı kadınla aşk yaşamaya başladı. 16 Kasım 2011'de Paris'teki Kürt derneklerinden birine üye oldu. Hatta bunun için 50 Euro'luk aidat ödedi. Dernekte babasını Kürt annesini Türk olarak tanıttı. İyi derecede Fransızca bildiği için de dil sorunu olan Kürtler'e tercümanlık yaptı. Saldırı günü ise Fidan Doğan'ın Ömer Güney'i aradığı ve Sakine Cansız'ı Kürt Enformasyon Bürosu'na götürmesini istediği de gelen bilgiler arasındaydı. 2012 yılının Ağustos ve Ekim ayları olmak üzere Türkiye'ye üç defa giriş çıkış yapan Ömer Güney, İstanbul'da bir süre kaldıktan sonra yeniden Almanya'ya döndü.

FACEBOOK'TAKİ NOTU
Fransa'daki infazın zanlısı olarak tutuklanan Ömer Güney'in Facebook'ta yazdığı son mesajı şöyleydi: "Bir hostesi çok beğendim. Ben dertten değil zevkten içmek istiyorum. Ya ben onu alırım, ya Paris beni."

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN KÖYÜNE KOMŞU
Ömer Güney'in doğduğu Polatpaşa Köyü, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğduğu Elmalı köyü ile komşu çıktı. Köyün, her hanede yüksek tahsilli bir kişi bulunduğundan sürekli göç verdiği belirtildi. Ayrıca 'Sivaslı Cindy' olarak bilinen manken Tülin Şahin'in de Polatpaşa Köyü'nde doğduğu kaydedildi.

KÖYDE KÜRT YOK
Güney'in, Sivas merkeze bağlı 90 km. uzaklıkta bulunan köyünün eski adı Tuzla'ydı. Ancak köy, Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan aynı köylü Korgeneral Osman Fazıl Polat Paşa'dan dolayı Polatpaşa adını aldı. Köyde Kürt kökenli hiç kimse yok. Öğrenim düzeyi yüksek köyden çok sayıda kamu çalışanı çıkmış.

PKK'NIN TEMİZ ELEMANI
Zanlı Ömer Güney'in yurt dışına çıkmak için pasaportunu Ankara'dan aldığı ortaya çıktı. Ayrıca polis ve jandarmada herhangi bir suçtan dolayı arama kaydının bulunmadığı bilgisine ulaşıldı. Bu arada Emniyet yetkilileri, kaydının bulunmamasının Ömer Güney'in bir eyleme katılmadığı anlamına gelmeyeceğini sadece tespitinin olmayacağını ifade etti. Güney'in asıl isminin ise Ömer Ziya Güney olduğu açıklandı.

SARA HASTASIYDI
Zanlı Ömer Güney'in hemşerileri büyük şok geçirdi. Amca Orhan Güney, yeğeninin sara hastası olduğunu, beyninde tümör bulunduğunu öne sürdü. Orhan Güney "Ömer hastalığı yüzünden 1 saat öncesini bile hatırlamaz. Bizim köyümüzde PKK ile bağlantılı hiç bir kimse bu güne kadar olmadı, olmaz da. Babası da milliyetçi kökenden gelir" diye konuştu.

TALİMAT BARONLARDAN
Paris'teki üç PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili Fransız savcılığının açıklamadığı detaylara TAKVİM ulaştı. Buna göre tek zanlı olarak açıklanan Ömer Güney, Sakine Cansız'ın işlemlerini tamamlamak üzere Cansız'ın kartıyla para çekti. İşlemler yapılırken "dışarıdaki baron"lardan, "Bürodaki nakit parayı getir. Yoksa sıkıntı yaşarsın" talimatı geldi. Ömer Güney tekrar büroya döndüğünde bu sefer büyük çantayla çıktı. Güney, kadınların vurulduğu büroda bulunan büyük para çantasını alarak Almanya'ya ulaştırmayı hedefledi.

KARAYILAN: 'ÖMER GÜNEY'İ TANIMIYORUZ
Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan, örgüte yakın internet sitesine yaptığı açıklamada, Ömer Güney'i tanımadıklarını söyledi. Terörist Karayılan "Avrupadaki yönetimimiz de tanımıyor. Hareketimizin bu isimde bir üyesi yoktur" dedi. Karayılan, Ergenekon yapılanmasının NATO Gladyosuyla birlikte bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi.



HÜSNİYE ORAL - Şerife GÜZEL - Alper SANCAR - Mehmet YILDIZ - Uğur BECERİKLİ