ErgenEKon!

Gözler dün Silivri'deydi. Savcının tam 4 yıldır süren davada esas hakkındaki mütalaayı vermesi beklendi. Ancak yeni dosya eklenince, bu gelişme ertelendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2012 Güncelleme 14 Aralık 2012, 01:45
ErgenEKon!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin sıcak gündemi dün Silivri'ye kitilendi. 4 yıl önce başlayan Ergenekon davasının duruşması yine Silivri'deydi. Herkes 21 dosyanın birleştiği ve 17 bin sayfalık iddianamenin hazırlandığı davada, sona gelindiğini sanıyordu. Ancak beklenen gelişme olmadı. 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon davasında bir sürpriz yaşandı.

CEZALAR AÇIKLANMADI
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada savcıların, esas hakkındaki mütalaayı vermesi bekleniyordu. Yani savcılar, sanıklar hakkında istediği cezayı açıklayacaktı. Ancak Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dosyaya bir davanın daha eklendiğini belirtti.

ÇARKIN' IN İFADELERİ
Özese, Danıştay saldırısında yargılanan 3 sanık hakkında yeni dava açıldığını ve bu davanın da Ergenekon ile birleştirildiğini açıkladı. Ayrıca Genelkurmay ve MİT'ten gelen bazı belgelerin dosyaya eklendiğini kaydetti. Davaya Susurluk hükümlüsü eski polis memuru Ayhan Çarkın'ın ifadelerinin de girdiğini belirtti. Bu gelişme üzerine savcılar adına söz alan Mehmet Ali Pekgüzel, esas hakkında mütalaaya ilişkin herhangi bir beyanda bulunmayacaklarını belirtti.

TARIK AKAN BARİKATA KARŞI
Aralarında ünlü aktör Tarık Akan, heykeltraş Mehmet Aksoy ile CHP'li vekillerin de bulunduğu çok sayıda kişi davayı izlemek için Silivri'ye gitti. Ama salonun önünde güvenlik önlemi alan ekipler, grubun içeri girmesine izin vermedi. Çıkan arbede objektiflere böyle yansıdı.

SİLİVRİ ÇIKARMASI
Duruşmaya tutuklu sanıklar İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Veli Küçük, Dursun Çiçek, İbrahim Şahin ve Alparslan Arslan'ın da aralarında olduğu 52 kişi katıldı. İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nden yüzlerce kişi de Silivri Cezaevi önünde toplandı.

BAŞBUĞ SALONU TERK ETTİ
Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda yeni birleşen iddianamenin okunmasına geçildi. İddianame okunurken sanık avukatları, alkışlarla protesto etti. Bu sırada, İlker Başbuğ, Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız salonu terk etti. Başbuğ salondan ayrılırken "Yargılamayı görün" dedi. Başbuğ'u görenler ise "Ne kadar zayıflamış" dedi.

Fatih ULAŞ-Recai KÖMÜR