Skandal Bakan!

Yavru Vatan, çapkınlığıyla da bilinen Dışişleri Bakanı Özgürgün'ün trafik cezası skandalıyla çalkalanıyor. Özgürgün'ün 11 trafik cezasını resmi yazıyla sildirdiği belgelendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2012 Güncelleme 12 Ağustos 2012, 00:00
Skandal Bakan!

İÇİNDEKİLER

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, hem özel hem de siyaset hayatında hızlı çıktı! Adı sanatçı Seray Sever'le aşk dedikodularına da karışan Özgürgün'ün 11 trafik cezasını resmi yazıyla sildirdiği ortaya çıkınca KKTC karıştı. Trafikte hız sınırını aşan Özgürgün'ün cezaları Bakanlık Müdürü Ulaş Kıvılcım tarafından KKTC Polis Müdürlüğü'ne gönderilen, 'KKTC Polis Müdürlüğü'ne rica ile' Dışişleri Bakanlığı resmi yazısı ile sildirdiği belirlendi. TAKVİM'e konuşan Özgürgün, iddiaları yalanlayarak, "Benim birçok trafik cezam oldu. Hepsini de kendim ödedim" dedi.

YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI
10 Temmuz 2012 tarihinde KKTC Dışişleri Bakanlığı'na, Polis Genel Müdürü Yardımcısı Pervin Gürler imzalı, 'İlgili yazılarınızda belirtilen sabit görüntülü radar cezalarının iptali uygun görülmüş ve kapatılmıştır' yönünde yazı gönderildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından 19 Haziran 2012 tarihinde Polis Müdürlüğü'ne yazılan yazılar sonucunda 11 cezanın iptal edildiği ve kapatıldığı da böylece belgelendi.

İŞGÜZARLIK YAPMIŞ!
KKTC Dışişleri Bakanlık Müdürü Ulaş Kıvılcım, 19 Ocak 2012'de, KKTC Polis Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda; 16.12.2011 tarihinde 1014 numaralı sabit kamera cihazına 86 kilometre hızla giderken yakalan Özgürgün'ün aracının ceza almamasını talep etmişti. Bu yazıdan haberi olmadığını söyleyen Bakan Hüseyin Özgürgün, durumu, "Müdürün işgüzarlığı" diyerek açıkladı.

MÜDÜRÜ KOVACAK
KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, kendisi adına resmi yazı göndererek trafik cezalarının silinmesini sağlayan Bakanlık Müdürü Ulaş Kıvılcım'ı işten kovacağını söyledi. "Böyle yazı mı olur? Bunun ne özrü ne de kabahati var?" diyen Özgürgün, "Kendisine de bu konu basında işlenmeye devam ederse görevden alacağımı söyledim" şeklinde konuştu.

Emre DİNER-LEFKOŞA