Sürpriz yumurta

Sivas'ta jandarma, süresi geçen gaz bombalarını imha etti. Ortaya çıkan gaz bulutu tavukları grip benzeri strese sokunca, yumurtalar küçüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 01:12
Sürpriz yumurta

İÇİNDEKİLER

Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Komando Birliği 23 Mayıs tarihinde, süresi geçen gaz bombalarını imha etti. O sırada yükselen gaz bulutu, yaklaşık 1 kilometre uzaktaki Çöken Köyü'nde oturanları etkiledi. Yaklaşık 20 kişi hastanede tedavi altına alınırken, gaz bombası nedeniyle tavuklarında stres yaşadığı ortaya çıktı. Patlamadan sonra köydeki bazı tavukların daha önceki normal yumurtalardan farklı olarak misket büyüklüdüğünde yumurtladığı görüldü.

ZARAR BÜYÜK
Uzmanlar, "Tavukların stres yaşadığı, yumurtlamasıyla belli olur. Yumurtaların küçülmesi, aşırı korku ve panik yaşadığının bir kanıtıdır. Aynı grip benzeri durumlarda da ortaya çıkan bu hastalık, bir hayli ağır oldu. Birkaç ay içinde sorun ortadan kalkar" dedi. Çöken Köyü sakinlerinden Emine Kodaz'a ait tavuklar da misket büyüklüğünde yumurtlamaya başladı. Kodaz, "Önce akrabalarımız zehirlendi ve tedavi altına alındı. Ardından tavuklarımızın yumurtaları küçüldü. Bu konuda zararımız var. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu. Sivas Valiliği yetkilileri ise, tavuklarla ilgili yaşanan bu sıkıntı nedeniyle kendilerine bir başvuru yapılmadığını söyledi.